LuwteNet
LuwteNet
 
Home arrow weblog
weblog
Aug 17 2010
Mammaloe
kids
Geschreven door Sandra   
Tuesday 17 August 2010

 Is het geen schatje? 

 

Active Image
 
(Jesse is uit logeren en Luka bleef maar over zijn gezicht wrijven, dus dat hield geen stand.)

 

 
Aug 16 2010
Praatjes
kids
Geschreven door Sandra   
Monday 16 August 2010

Emma's uitspraak staat in de rubriek "Praatjes" van nr. 9 van Groter Groeien. Voor wie geen GG heeft hier de tekst van het stukje: 

Zonneklaar 

De juf heeft wat uitgelegd over de gevaren van de zon. 's Middags deelt ze haar kennis met de leerlingen in de klas. "Als je te lang in de zonnesteeg loopt, kun je zonneziek worden." 

Zelf had ik het iets anders verwoord, maar ik kan er nog steeds om lachen Wink

 

Lees meer...
 
May 30 2010
Hoera, Emma 4 jaar!
kids
Geschreven door Sandra   
Sunday 30 May 2010
Vandaag is Emma 4 jaar geworden! Straks vieren we dat met familie en vrienden. Ze lag al om 6 uur bij ons in bed, praktisch op de tijd dat ze is geboren (5:59). Gelukkig konden we haar om kwart voor 8 in haar eigen bedje 'wakker' zingen.
 
May 28 2010
Twee uit, wisselen!!
kids
Geschreven door Sandra   
Friday 28 May 2010

 Active Image

Het valt niet direct op, maar Jesse is aan het wisselen. Een week of drie geleden ging de eerste tand er uit, op een onbewaakt ogenblik. Volgens Jesse zelf gebeurde het onderweg achterop op de fiets bij het eten van een koek, voor de zwemles. We hebben de tand nooit meer teruggezien. 

De tand ernaast zat al net zo lang los en bewoog alle kanten op. Na wat aandringen van mams mocht pappa de tand een week na het verlies van de eerste tand uit Jesse's mond 'trekken'. Er was zoals verwacht weinig voor nodig en nu hebben we er in elk geval een om mee te geven als hij over 'tig jaar het huis uit gaat Wink

Hierbij een plaatje van de huidige situatie. De grotemensentanden zijn al in zicht en verder zit er voor zover ik heb gehoord geen tand meer los. We gaan dus eerst eens zien of de ruimte onderin nu mooi opgevuld wordt Laughing

 
May 27 2010
Emma's afscheid
kids
Geschreven door Sandra   
Thursday 27 May 2010

 

Active Image

 

Na weken van vragen ("Moet ik nog naar De Kabouters?", "Ga ik morgen naar school?") was vandaag dan toch de dag aangebroken, waarop Emma afscheid nam van de leidsters en kinderen bij het kinderdagverblijf waar ze al kwam sinds ze amper 3 maanden was.

Ze heeft er veel beleefd en het lange tijd erg naar haar zin gehad daar, maar het was wel duidelijk dat ze, zeker sinds ze aan het wennen was op school, klaar was om de overstap te maken. Ze keek dan ook uit naar het afscheid. 

Emma kwam thuis met haar kinderdagverblijfboek, de reservekleren die al een tijd niet nodig zijn geweest, een mooie kroon en een afscheidsboek. Ze was vertrokken met een grote gele bak vol met uitdeelzakjes.

Ze had geholpen met het vullen van de zakjes en kon iedereen precies vertellen wat er in zat: "een belleblaas, een roltoeter en likkoekjes". Bovendien had pappa haar nog speciaal laten poseren voor een foto voor op het kaartje aan de traktatie. "Joepie, ik ga naar school" stond er verder op. En zo is het ook. Het einde en het begin van een tijdperk. Joepie! 

 
Apr 23 2010
Wennen!
kids
Geschreven door Sandra   
Friday 23 April 2010

Active Image

 

 

Vandaag is het dan zover: Emma gaat voor het eerst wennen op de basisschool. De hele week was ze haar bed niet uit te krijgen, maar vanmorgen stond ze gelukkig opeens naast ons bed om ons wakker te maken. We hadden ons verslapen!

De achterstand was nog in te halen en zo waren we vanmorgen toch nog ruim voor school de deuren opende aanwezig. Van angst of zenuwen was niets te zien: Emma straalde en leek te genieten van de aandacht die ze kreeg van haar nieuwe klasgenootjes en de ouders. 

Lees meer...
 
Apr 08 2010
(bijna) naar school
kids
Geschreven door Sandra   
Thursday 08 April 2010
konijntjes die groeien, die groeien als kool
en als ze gegroeid zijn dan gaan ze naar school
en daar moet je niet zitten suffen
want dat mag niet van meesters en juffen
doe stevig je best en kijk goed op het bord
dan krijg je met kerstmis een prachtig rapport
 
op school is geen speelgoed, dat zul je wel zien
op school leer je lezen en tellen tot tien
't is leuk om iets nieuws te beginnen
maar m'n beertje ma g niet mee naar binnen
nee nijntje, dat kan niet: een beer op je schoot
dag moeder, dag beertje, vandaag ben ik groot
(uit: nijntje is er weer, Ivo de Wijs en Joop Stokkermans)
 
Vandaag afgesproken met juf: over twee weken gaat Emma voor het eerst wennen in groep 1!
 
Feb 24 2010
Er even uit
kids
Geschreven door Sandra   
Wednesday 24 February 2010

Wat doe je, als het de hele dag al druilerig is en je er toch even uit wilt? Als je oudste uit logeren is en je nog een aanleiding zoekt om je dochter een stukje te laten fietsen, omdat je dit vanmorgen naar de supermarkt niet wilde doen?

Dan ga je gezellig met haar en jongste zoon afval wegbrengen!

IMG_5304.JPG  IMG_5305.JPG

Daarna nog even bij de speeltuin stoppen en dan voor de bui weer binnen. Helemaal goed!

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 46