LuwteNet
LuwteNet
 
Home arrow weblog
weblog
Mar 27 2010
Bouwplannen
nieuws
Geschreven door Sandra   
Saturday 27 March 2010

Sinds een dag of wat hebben we 'verkenners' rondhangen in onze tuin. Het zijn wat schichtige types opeens opduiken om even later weer te verdwijnen. En het lijkt erop dat ze serieus overwegen zich bij ons te vestigen en een huis in te richten.

We duimen er voor, want we zouden het heel erg leuk vinden om over een maand of twee weer eens jonge meesjes te kunnen bewonderen...

 
Nov 03 2009
Meningsuiting
nieuws
Geschreven door Sandra   
Tuesday 03 November 2009

Gisteren was de 5e sterfdag van Theo van Gogh, de spraakmakende voorvechter van de vrijheid van meningsuiting. Vandaag zagen we de geboorte van een nieuwe site, Joop.nl , waar nieuws en opinies worden gepubliceerd en waar mensen de gelegenheid krijgen hierop te reageren. Daar kun je dus je mening over allerhande onderwerpen kwijt. Twee zaken die niets met elkaar te maken hebben, behalve dat ze mij aan het denken zetten over mijn eigen ‘vrijheid van meningsuiting’.

Lees meer...
 
Jan 30 2007
Sluit ramen en deuren..
nieuws
Geschreven door Sandra   
Tuesday 30 January 2007

Industrieterrein ontruimd door uitslaande scheepsbrand Velsen-Noord (update)

Gepubliceerd op 30 januari 2007, 10:27
Laatst bijgewerkt op 30 januari 2007, 16:23

Foto GPD/ Koen van WeelVELSEN-NOORD -

Industrieterrein Velsen-Noord wordt zo snel mogelijk ontruimd vanwege de uitslaande brand op de trawler Willem van der Zwan. Er is een te hoge concentratie blauwzuur en koolmonoxide gemeten in het gebied.

Bij Daalimpex Coldstores aan de Velserkade in Velsen-Noord brak dinsdagochtend op de vistrawler uit Scheveningen een hevige brand uit, die oplaait. Omwonenden moeten ramen en deuren dichthouden.

Het isolatiemateriaal van het schip, de SCH302, vloog in brand bij een reparatie met een snijbrander. Volgens de politie is er geen direct gevaar voor de volksgezondheid.

Brandweer en ambulances zijn massaal uitgerukt naar de brand. Voor zover bekend is er één werknemer naar het ziekenhuis vervoerd, vermoedelijk met ademhalingsproblemen. Het verkeer over de A9 wordt omgeleid (vanuit Alkmaar de N203 richting de A10). De Wijkertunnel is afgesloten. Het scheepvaartverkeer kan wel gewoon doorgaan. Omwonenden krijgen het advies om ramen en deuren gesloten te houden, de afzuigkap niet aan te zetten en de regionale omroep aan te zetten. Een woordvoerder van de politie sprak van geluk dat de wind van de woonwijk afstond.

Tot nu toe brandt het in het schip en is er aan de buitenkant nog geen vuur te zien. De stank en mogelijk ook giftige rook drijven in de richting van Assendelft en Westzaan waar inwoners ook gevraagd wordt ramen en deuren dicht te houden. Ook in Purmerend wordt geklaagd over stank als gevolg van de brand in Velsen-Noord. De brand wordt bestreden door ongeveer 50 brandweerlieden. Ook zijn er een blusboot uit Zaanstad en een bluswagen van Schiphol ingezet.

De SCH302 is volgens rederij W. van der Zwan de nummer een trawler in de wereld. Het schip lag al maanden aan de kade in Velsen om de koelinstallatie te vervangen. De installatie met freongas werd vervangen door een installatie die koelt met ammonia en stikstof. Dat zou milieuvriendelijker zijn.

Meer info via www.crisis.nl


Ja, getverr...
De wind is gedraaid en ondanks dat we de roosters in ons moderne huis hebben gesloten, de mechanische ventilatie hebben uitgezet en verder alles potdicht zit, begint het hier in huis behoorlijk naar rook te stinken :(

 

 
Dec 18 2006
Groene Kerst
nieuws
Geschreven door Sandra   
Monday 18 December 2006
Jawel, ook dit was nieuws vandaag:
Kans op witte kerst nihil

DE BILT - Gezien het weerbeeld van de afgelopen tijd zou het ook niet logisch geweest zijn, een witte kerst. Het KNMI denkt echter dat de kans op een Kerstmis met tapijten van sneeuw nihil is, maakte het instituut maandag bekend.
Van een witte kerst was voor het laatst in 1981 te genieten, toen op beide kerstdagen in De Bilt een pak sneeuw lag, de voorwaarde die het KNMI stelt aan het predikaat witte kerst.


De enorme hoeveelheid sneeuw in november 2005 en maart 2006 zie ik zo weer voor me, maar Kerstmis 1981, kun jij je dat nog herinneren? ;)


 
Oct 05 2006
Naar oma!
nieuws
Geschreven door Sandra   
Thursday 05 October 2006

120 Teletekst do 05 okt
***************************************
Kort binnenlands nieuws

***************************************
Roodkapje is weer terecht. Het beeld
werd gisteren uit de Efteling gestolen,
en is bij een bejaardenhuis in
Kaatsheuvel teruggevonden. Vanmiddag is
Roodkapje weer in het pretpark te zien.


Zie je wel, toch naar oma.
Marijke, doe je haar de groetjes? ;)


 
Oct 04 2006
Roodkapje, waar ben je heen?
nieuws
Geschreven door Sandra   
Wednesday 04 October 2006
120 Teletekst wo 04 okt

********************************** 1/2
Kort binnenlands nieuws

***************************************
Het beeld van Roodkapje is gestolen
uit de Efteling. Het sprookjesfiguur is
met geweld van haar sokkel getrokken.
Roodkapje werd ook al eens gestolen in
1998. Ze werd later gevonden in Tiel.

Zouden ze al bij oma hebben gekeken?

 
Sep 14 2006
Zoefzoef
nieuws
Geschreven door Sandra   
Thursday 14 September 2006
Speeddate uitgesteld - te weinig vrouwen

DateKrommenie -
Zaanse alleenstaande mannen waren er direct voor te porren, maar de vrouwen laten het vooralsnog afweten. De start van de wekelijkse speeddate-avonden in café Atlantic in Krommenie wordt daarom uitgesteld.

Het speeddaten zou vrijdagavond in de Zaanstreek geïntroduceerd worden. Dertig mannelijke singles en dertig vrouwelijke singles krijgen op zo'n avond de gelegenheid om steeds drie minuten met een single van de andere sekse te spreken. Blijkt dat beide partijen elkaar wel zien zitten, dan kunnen er vervolgafspraken worden gemaakt.

Volgens initiatiefnemer Stephan Kieft van ZaanDate hebben zich tot nu toe twintig mannen aangemeld, maar geen enkele vrouw. ,,Ik heb geen idee hoe dat komt. In Amsterdam, waar al jaren speeddate-avonden worden gehouden, melden zich juist meer vrouwen dan mannen aan. Misschien dat Amsterdamse vrouwen zelfstandiger zijn of meer durf hebben.''

De Zaanse speeddate-avonden zijn niet van de baan. Zodra voldoende vrouwen zich hebben ingeschreven, gaat het speeddaten van start, aldus Kieft.
(Bron: Noordhollands Dagblad)

Tja... goed initiatief, maar helaas! Ik kan trouwens wel een andere reden bedenken waarom er niet direct vrouwen op af zijn gekomen. Die zijn gewoon veel kritischer dan mannen als het gaat om dit soort dingen. Dus de uitstraling van de website e.d. tellen dan mee voor het vertrouwen dat je hebt in het fenomeen. Ik val niet in de doelgroep, maar een korte blik op de introductie op de site van ZaanDate en ik haak al af: "Opzoek naar nieuwe contacten in jou woonomgeving?"

Zeker met haast getypt ;)

 
Jul 25 2006
Pas op, kan heet zijn!
nieuws
Geschreven door Sandra   
Tuesday 25 July 2006

Gemeente: laat wipkippen en glijbanen links liggen

De gemeente Haren adviseert ouders kinderen voorlopig niet te laten spelen op wipkippen en glijbanen.

Brandwonden
Speeltoestellen als wipkippen, glijbanen en schommels zijn door de felle zon veel te heet geworden. Metaal of kunststof kan zo heet worden dat ze bij aanraking brandwonden veroorzaken, waarschuwt de gemeente. Aanleiding voor het advies is een ongeval met een peuter die op een metalen skatebaan onderuit ging. Het meisje liep tweedegraads brandwonden aan haar handen op.

Knuffelbeer
Op haar website roept de gemeente Haren ouders op hun kinderen goed in de gaten te houden. De gemeente benadrukt bovendien dat het betreden van de toestellen op eigen risico is. De peuter heeft van de gemeente inmiddels als troost een knuffelbeer gekregen.

Pas dus goed op, waar je je heethoofd laat spelen.

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 83