LuwteNet
LuwteNet
 
Home arrow weblog
weblog
Apr 12 2005
Bij de konijnen af!
nieuws
Geschreven door Sandra   
Tuesday 12 April 2005
Vandaag kreeg ik van Iek een link naar een artikel op Elsevier.nl. Het onderwerp is een website, Savetoby.com.

Die website gaat over een lief konijntje, Toby. Op de site staan allerlei foto's waarop je kunt zien hoe vreselijk schattig het beestje is. Ik heb een zwak voor konijntjes, al heb ik er zelf geen omdat ik het zielig vind om zo'n beestje in een hok te stoppen. Maargoed, Toby scoort dus hoog op de schaal van schattigheid. De maker van de site laat echter luid en duidelijk weten dat Toby op 30 juni in de pan gehakt zal worden -de recepten liggen al klaar- tenzij er massaal geld wordt betaald. 50000 dollar wil de idioot hebben en het lijkt nog te gaan lukken ook, de score zou op dit moment meer dan 24000 dollar zijn.

Mijn geld krijgt hij niet. Opsluiten moeten ze zo iemand. Crimineel is het, poging tot afpersing en beraming van moord op een onschuldig konijn. Juridisch gezien sta ik met deze beschuldigingen niet erg sterk, ik weet het... Ik kan gewoon niet geloven dat dit een serieuze site zou zijn, daarvoor is het te gestoord. Bij de konijnen af dus.

 
Apr 07 2005
No rail
nieuws
Geschreven door Sandra   
Thursday 07 April 2005

quote nu.nl:
Treinverkeer rond Utrecht plat

Uitgegeven: 6 april 2005 21:38
UTRECHT - Door een omvangrijke computerstoring bij Utrecht is woensdagavond in vrijwel het hele land vertraging in het treinverkeer ontstaan. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen was de situatie "chaotisch".

Door de storing werd de bediening van seinen en wissels in de war geschopt en was er vanaf 19.30 uur geen treinverkeer via Utrecht meer mogelijk. Inmiddels worden in beperkte mate treinen tussen Utrecht en Den Bosch en tussen Utrecht en Gouda ingezet.

Passagiers wordt geadviseerd om reizen via station Utrecht te vermijden. De storing zal het treinverkeer nog de hele avond verstoren, aldus de woordvoerder.

De computerstoring bij ProRail was vanmorgen nog niet opgelost. Vele reizigers konden geen kant op. Wat ben ik blij, dat ik vandaag niet naar mijn werk hoefde! Dan was ik met de trein gegaan die tussen Uitgeest en Utrecht rijdt... Grote kans dat het een rommeltje was Undecided

 
Mar 28 2005
Wat van ver komt is lekker!
nieuws
Geschreven door Sandra   
Monday 28 March 2005
Wat van ver komt is lekker.. Dat gezegde gaat zeker op voor ambachtelijk gemaakte vlaai uit Maastricht!

Eerder heb ik al eens een logje geschreven over mijn ondernemende neef, die in de Bisschopsmolen in Maastricht een bakkerij is begonnen waar ambachtelijke- en streekprodukten worden verkocht.

Gisteren kwam hij op bestelling bij mijn ouders een vlaai en wat broden afleveren. We hebben er van genoten! We konden toen meteen zijn nieuwe aanwinst bekijken, hij toonde hem met gepaste trots Laughing

Waar kun je zijn lekkernijen kopen of proeven? Kijk voor informatie op http://www.bisschopsmolen.nl/

 
Mar 28 2005
Als de rook om je hoofd is verdwenen...
nieuws
Geschreven door Sandra   
Monday 28 March 2005

quote:
107 Teletekst ma 28 mrt *************************************** Brandlucht afkomstig van paasvuren

***************************************
HILVERSUM In Noord- en Midden Nederland
hangt een brandlucht,afkomstig van
paasvuren tot in Duitsland.Door mist en
smog zit de atmosfeer boven ons land op
slot en kan de rook niet weg.In het
zuiden kan de wind de rook verdrijven.
In de loop van de dag lost de rook op.

Paasvuren worden traditioneel ontstoken
in een gebied van Denemarken tot in
Oostenrijk.In Oost-Nederland worden in
totaal zo'n 800 vuren aangestoken.In
Tubbergen alleen al meer dan honderd.

Politiekorpsen in het midden van het
land zijn vanmorgen platgebeld over de
rook.De bellers kwamen uit een breed
gebied:van de Veluwe tot aan Amsterdam.
***************************************

Ja, het was het eerste dat ik rook toen ik vanmorgen opstond.. Lang leve de media, waardoor het mysterie binnen een uur was opgehelderd Wink

 
Mar 16 2005
Ben jij het al?
nieuws
Geschreven door Sandra   
Wednesday 16 March 2005
Er is weer veel over gepraat de laatste tijd: hoe kan de overheid er voor zorgen dat meer mensen zich als donor laten registreren?

Volgens mij moet het een vrijwillige, bewuste keuze zijn. Het is niet zo maar iets, maar wel belangrijk. Als mijn leven er vanaf hing of door verbeterd zou kunnen worden, zou ik ook graag willen dat ik gebruik kon maken van transplantatie.
Om meer donoren te krijgen, zul je moeten zorgen dat mensen weten, hoe ze zich kunnen laten registreren. Erg bekend is dat nu niet: als je ooit al een formulier hebt ontvangen, en je hebt je destijds niet laten registreren, dan is er weinig gelegenheid om dat later alsnog te doen.

Lang leve Internet. Daar heb je de Donorwijzer. Je kunt er meer te weten komen over wat het betekent om donor te zijn door middel van een kennistest (ik kwam erachter dat er een aantal dingen zijn waar ik nooit eerder bij stil heb gestaan) en een donorquiz, waarbij wordt gepeild welke keuze (wel of niet donor worden) het beste bij je past.

Mijn uitslag: Uw antwoorden op de donorquiz sluiten het meeste aan bij de keuze om donor te zijn.
Advies: Registreer uw keuze in het Donorregister met het donorformulier.

Je kunt er meteen een donorformulier downloaden, maar er staat ook aangegeven waar je het kunt verkrijgen.

Enneh... ik hoef er niet meer achteraan, want ik ben al geregistreerd Laughing
Ben jij het al?

 
Mar 07 2005
Steentje bijdragen
nieuws
Geschreven door Sandra   
Monday 07 March 2005
Van nu.nl:
quote:
Vandalen gooien steen door voorruit tankauto

Uitgegeven: 7 maart 2005 07:19
Laatst gewijzigd: 7 maart 2005 07:19
AMSTERDAM - Drie jongens hebben zondagavond op de snelweg A10 in Amsterdam een steen gegooid naar een tankauto met 40.000 liter benzine. De steen ging dwars door de voorruit heen, aldus een woordvoerder van de politie. De chauffeur werd niet geraakt en wist de tankauto langs de kant van de weg te zetten.

Volgens de politie had er een levensgevaarlijke situatie kunnen ontstaan als de steen de chauffeur wel had geraakt en hij de volle tankauto niet meer kon besturen. "We zijn aan een ramp ontsnapt", aldus de woordvoerder.

De vandalen gooiden de steen vanaf een viaduct bij het Bos en Lommerplein in Amsterdam-West, een gebied met veel woningen, flats en kantoren dicht langs de snelweg. De drie vandalen zijn nog spoorloos.

Of het nu een tankauto, een BMW, een Fiat Panda of een ander koekblik is... wanneer begrijpen dit soort idioten nou dat wat ze doen levensgevaarlijk is en gewoonweg niet kan?

 
Mar 03 2005
Zout op!
nieuws
Geschreven door Sandra   
Thursday 03 March 2005

quote nu.nl:
Tekort aan strooizout beheerst menige gemeente


Uitgegeven: 3 maart 2005 15:57
Laatst gewijzigd: 3 maart 2005 20:21
RIJSWIJK - Nederland kampt in deze sneeuwvolle en gladde dagen op diverse plaatsen met een strooizouttekort. Verscheidene gemeenten hebben hun inwoners gewaarschuwd dat ze vrijdag maar beter binnen kunnen blijven, omdat ze door hun voorraad strooizout heen zijn. Zoutleveranciers werken met wachtlijsten.

Winterswijk, Oosterhout, Almere en Woensdrecht hebben bijvoorbeeld nog een klein voorraadje pekel waarmee alleen de hoofdwegen nog kunnen worden schoongehouden. Pas zaterdag kan Winterswijk een nieuwe levering strooizout verwachten, Woensdrecht dinsdag. ,,Weggebruikers moeten vrijdag heel voorzichtig zijn of gewoon thuis blijven'', zegt een woordvoerster van Winterswijk. Almere deed dezelfde waarschuwing uitgaan.

Niet alleen het zouttekort, ook de strenge vorst maakt de wegen glad. Rijkswaterstaat stelt dat als het heel hard vriest, de werking van het zout vermindert.

Burgers

De Achterhoekse gemeente Winterswijk kan nog wel strooien met zand of split (soort grind). Dit maakt het wegdek wel iets stroever, maar lost de gladheid niet helemaal op. Andere gemeenten, zoals Zaanstad, kiezen ook voor deze oplossing, of mengen hun zout met zand (Haarlemmermeer). Alkmaar is gestopt met het uitdelen van zout aan burgers om niet in de problemen te komen.
-knip-

Tssssk.... zout op!? Of moeten we dit verhaal met een korreltje zout nemen? Cool

 
Feb 25 2005
huizenhoog
nieuws
Geschreven door Sandra   
Friday 25 February 2005

Met stijgende verbazing en boosheid heb ik gisteravond het programma Zembla gekeken. Hierin werd uit de doeken gedaan hoe de huizenprijzen door allerlei idiote handelswijzen veel hoger worden gemaakt dan ze eigenlijk zouden hoeven zijn. En hoe Nederland qua woningbouw veel voller lijkt dan het is. We hoeven niet verplicht in een rijtjeshuis met onze neus op de buren te wonen, het wordt je opgedrongen omdat een andere woning helemaal onbetaalbaar is, maar als er meer vrijstaande woningen gebouwd zouden worden zou dit in ruimte veel minder uitmaken dan je zou denken.

De laatste tijd ben ik regelmatig aan het rondkijken naar andere huizen, maar dat levert weinig op, omdat we nu een vrij grote woning hebben en een ander vergelijkbaar huis nooit kunnen betalen, tenzij er wellicht weer een nieuwbouwhuis komt, maar dat is er voorlopig niet. Het liefst zouden we ook een vrijstaand huis hebben, niet in de middle of nowhere, maar in elk geval geen huis dat versmolten is met het huis van een ander. We hebben dit in Amerika veel gezien en dachten altijd 'tja, hier is dan ook veel meer ruimte..'.
Te horen van diverse heren die lijken te weten waarover ze het hebben, dat dit bij ons ook mogelijk zou kunnen zijn als er niet zoveel mensen waren die hun zakken vullen en als de regels wat minder bureaucratisch zouden zijn maakt me boos.

Toch doen we er met z'n allen aan mee en slikken we het gewoon. Zou hier niet eens een keer tegen geprotesteerd moeten worden? Iedereen wil toch lekker wonen? Laten we met z'n allen uit ons dak gaan! Undecided

Ook in het nieuws:
nu.nl

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 73 - 80 van 83