LuwteNet
LuwteNet
 
Home arrow weblog
weblog
Mar 31 2009
Fietsen in het donker
verwondering
Geschreven door Sandra   
Tuesday 31 March 2009

Het leuke van fietsen in het donker... de konijntjes langs de dijk op weg naar huis! Zooo lief en gezellig als ik daar helemaal alleen rijd. De vorige keer zaten ze er ook. Ik was toen even bang dat ze omhoog naar de snelweg zouden hopsen, maar die konijntjes zitten daar natuurlijk al jaren en weten vast heeel goed dat ze zich daar niet moeten wagen. Niks geen Watership Down taferelen. Gelukkig; ik heb een zwak voor konijntjes. Ik was alweer vergeten dat ze er zaten, tot ik het eerste kleine bolletje vanuit m'n ooghoek bespeurde. 

Note to myself: volgende keer als ik op de fiets naar koor ga een fototoestel meenemen om de konijntjes op de foto te zetten Smile

 
Mar 16 2006
geheim-zinnig
verwondering
Geschreven door Sandra   
Thursday 16 March 2006
Via het weblog van alatariel kwam ik op Postsecret, een weblog uit de VS. Dit log wordt gevuld met kleine en grote geheimen van mensen die hun bekentenissen door middel van een (ansicht)kaart doorbrieven aan een man die dat allemaal op 't web zet. Er zitten hele kunstzinnige kaarten bij, geheimen die vragen oproepen en bekentenissen die waarschijnlijk voor de afzender van veel groter belang zijn dan ze voor jou en mij lijken.

Mij sprak onderstaande erg aan, omdat hij van mij had kunnen zijn.
Ik beschouw het niet zozeer als mijn geheim, maar het is ook niet iets dat ik gemakkelijk vertel, dus is het aangenaam om te zien dat dit voor een ander 'zijn geheim' is:

Heb jij dingen die je liever voor jezelf houdt, angsten waar je liever niet over praat, of herken jij iets van de hartekreten op Postsecret?

 
Feb 01 2006
dromenland
verwondering
Geschreven door Sandra   
Wednesday 01 February 2006
De vorige nacht heb ik een heerlijke droom gehad. Ik ontmoette mijn idool uit mijn tienerjaren en had daar een erg leuk gesprek mee. Hartstikke leuke vent en we konden goed met elkaar opschieten. Ik werd verdwaasd en vrolijk wakker (zingt: "Ik heb zo wawawawaanzinnig gedroomd..."). Super!

Vannacht leidde mijn droomwereld me heel ergens anders naartoe. Op het damestoilet van Iffels werk begon ik hevig te bloeden: een miskraam. Mijn omgeving reageerde nuchter en opbeurend en ik was ontroostbaar. Verbijsterd ontwaakte ik om blij en gelukkig vast te stellen dat ik nog steeds zwanger ben. Even later gaf Frut me zelfs nog een schopje, alsof hij of zij me gerust wilde stellen. Ik ben de hele dag blij geweest met elke beweging!

Ik ben doorgaans niet zo'n actieve dromer (nouja, wel een dagdromer), maar deze twee nachten achter elkaar waren best heftig. Het zal mij benieuwen wat me vannacht te wachten staat.

Heb jij nog iets gedroomd de afgelopen nacht(en)?

 
Jan 31 2006
Beste Elise
verwondering
Geschreven door Sandra   
Tuesday 31 January 2006

Diane heeft je SMS'je niet ontvangen. Dat weet ik, omdat ik het gisteravond kreeg. Jammer hoor, ik vol nieuwgierigheid mijn bed uitgekropen om 23:00, was het helaas alleen een voor mij raadselachtig berichtje dat niet voor mij was bestemd.
Gebruik je de volgende keer het goede nummer? Bedankt!
Sammie

 
Dec 08 2005
Bedrijfsvaat
verwondering
Geschreven door Sandra   
Thursday 08 December 2005
Thuis mag ik de vaatwasser niet inruimen. Ik heb geen ruimtelijk inzicht en volgens Iffel ben ik niet in staat om het ding zo in te ruimen dat de ruimte goed wordt benut.

Op mijn werk weten ze dat niet. Ik heb deze week bijna dagelijks de vaat ingeruimd. Goed tegen de RSI, maar een leuk klusje is het nou ook weer niet. Dat vindt een deel van mijn collega's blijkbaar ook.

Ik erger me groen en geel aan mensen die hun spullen op het aanrecht zetten, terwijl er in de afwasmachine gewoon ruimte over is. En dan heb ik het niet over ruimtelijk inzicht, maar over enorme lege plekken in de rekjes. Die je niet kunt missen, als je de moeite tenminste neemt om de klep van het ding even open te trekken en te kijken! Grrrr... en de 'collega's' die zich daar schuldig aan maken zijn helaas nooit te achterhalen. De wens om een webcam in de keuken dringt zich weer op.

Gelukkig heb ik ook collega's die wel met mij op één lijn zitten. Het zijn er helaas niet zo veel, en het zijn (zoals overal) altijd dezelfden die de klos zijn. Ik had nu we zo'n klein groepje overgeblevenen zijn eigenlijk wel iets anders verwacht. We moeten de taken die er zijn nu eenmaal opvangen met de mensen die er nog zijn.

Heb jij ook van die ergernissen op je werk? Spuw hier je gal!

 
Oct 08 2005
gevonden!
verwondering
Geschreven door Sandra   
Saturday 08 October 2005
Geen serie blijkbaar, maar dit boek is het vast:

Voetval - Larry Niven & Jerry Pournelle (zie http://www.gironet.nl/home/tdoosje/N/Niven/LNiven.html)

Kennelijk heb ik de boeken die ik van deze schrijvers heb gelezen in mijn herinnering gecombineerd, want dit heb ik waarschijnlijk ook gelezen:
Splinter - Larry Niven & Jerry Pournelle (zie http://www.gironet.nl/home/tdoosje/N/Niven/LNS.htm)

En ten slotte komt dit me ook bekend voor:
Heorot - Larry Niven, Jerry Pournelle & Steven Barnes (zie http://www.gironet.nl/home/tdoosje/N/Niven/LNiven.html)

Grappig, dat zo'n zoektocht het ene moment nog onbegonnen werk lijkt en uiteindelijk toch iets oplevert. Al is het maar alleen om m'n nieuwsgierigheid te bevredigen. Wat hou ik toch van het Internet! Laughing


 
Oct 08 2005
zinloos zoeken
verwondering
Geschreven door Sandra   
Saturday 08 October 2005
Ken je dat? Dat je op zoek bent naar iets van vroeger, maar te weinig informatie hebt om het te kunnen vinden? Laatst moest ik opeens denken aan de tijd dat ik als kind/tiener boeken leende bij de bibliotheek.

Daarbij onderging ik verschillende fases, zoals de Beckman/Hartman-fase, de pyramide/Egypte-fase, de reincarnatie-fase en de SF/Fantasy fase. Nu meen ik me te herinneren, dat ik o.a. een reeks SF/F-boeken heb gelezen waarbij de 'aliens' olifant-achtigen waren en dat een van de boeken als titel iets in de trant van ' de balk in het oog...' had. Geen idee wie de schrijver was, geen idee welke uitgeverij, ik weet ook niet eens of het echt wel een reeks was. Ik ben ook alweer een tijd uit die fase.
Toch heb ik het laatste uur besteed aan het zoeken op internet op alle mogelijke manieren. Volslagen zinloos natuurlijk, maar ik geef het niet zomaar op. De tijd zal uitwijzen hoe groot de obsessie is en of ik naar die goeie ouwe bieb toe moet om meer te weten te komen..

Heb jij ook wel eens zoiets? Of ken je de boeken misschien? Wink

 
Aug 16 2005
Congratulations!
verwondering
Geschreven door Sandra   
Tuesday 16 August 2005
Even dacht ik dat ik werd gebeld door onze vriendin Brenda uit Kentucky, USA. Maar de nummerherkenning gaf geen nummer, dus dat was al raar. Toch werd ik zomaar in het Engels toegesproken: "Congratulations, you've won a free trip to the Carribbean!". "Press 9", werd er nog aan toegevoegd. Het was duidelijk een opgenomen boodschap en er flitste opeens een nieuwsbericht van niet zo heel lang geleden door mijn hoofd. Een aantal goedgelovige mensen had zich geld af laten troggelen in de veronderstelling dat ze een reis hadden gewonnen. Ik heb meteen opgehangen en ben gaan Googelen op de woorden

opgelicht reis gewonnen.

En jawel, ziehier een bericht van vorige week op 12move.nl:


Meer meldingen van oplichting

UTRECHT - 07/08/05 - (Novum) - Het aantal meldingen van mensen die zeggen telefonisch benaderd te zijn door een Engels sprekende persoon of computer met de mededeling dat ze een reis naar het Caribische gebied hebben gewonnen, neemt toe. In Limburg heeft de politie zaterdag 150 meldingen binnengekregen van mensen die zogenaamd een reis hadden gewonnen. De oplichter of oplichters zijn uit op nummers van creditcards.-knip-

Nou, gefeliciteerd... Ze hebben Noord-Holland ook gevonden. Je bent gewaarschuwd!

 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 15