LuwteNet
LuwteNet
 
Home arrow weblog
weblog
Dec 12 2006
Groot zijn zit soms in kleine dingen
wondere kinderwereld
Geschreven door Sandra   
Tuesday 12 December 2006

Pellen


Alsof hij het al zo vaak heeft gedaan!

 
Sep 25 2006
Gefelicitaart!
wondere kinderwereld
Geschreven door Sandra   
Monday 25 September 2006
Taart2

 

 
Sep 08 2006
3 maanden, 1 week en 2 dagen
wondere kinderwereld
Geschreven door Sandra   
Friday 08 September 2006
Emmaknuffel

Een knuffel van Emma!

 
Jul 23 2006
waterpret
wondere kinderwereld
Geschreven door Sandra   
Sunday 23 July 2006

Afgelopen vrijdag hebben de neven zich weer heerlijk vermaakt. Ze schelen 2 jaar, maar kunnen met water prima samen spelen :)

Waterpret_2

 
Jul 18 2006
Spokie
wondere kinderwereld
Geschreven door Sandra   
Tuesday 18 July 2006
SpokieSinds ruim een week hebben we een spookje in huis. Dit spookje verstoort onze avondrust bij z'n bedtijd met geroep en gejammer. Ook komt het spookje soms 's nachts onze kamer binnengeglipt, waarbij het dan wel eens op ons bed klautert. Verdrijven van het spook heeft vaak het effect van bedtijd.

Verder maakt het spookje ons vaak 's ochtends alweer vroeg wakker. Overdag is het spook bovendien erg aktief, alsof hij 's nachts niet in de weer is geweest.
Als je de wallen onder mijn ogen ziet denk je waarschijnlijk dat dit komt doordat we nu weer een baby hebben, maar de kans is groter dat ze door het spoken van spokie Jesse worden veroorzaakt!

Tot de zomer sliep Jesse altijd uit tot een uur of half 8. Tot ongeveer een week geleden ging hij vrijwel altijd met plezier naar bed en sliep de hele nacht door. Die tijden zijn voorbij.. We wisten wel, dat we voorheen erg veel geluk hadden met het slaapgedrag van onze kleine man, maar om dat nu zo extreem te veranderen is wel een beetje veel van het goede... Zou het ooit weer goedkomen? ...gaaaaaaap...

 
Jun 27 2006
ziekenboeg
wondere kinderwereld
Geschreven door Sandra   
Tuesday 27 June 2006
Bericht vanuit de ziekenboeg:

twee weken geleden werden we verrast door Jesse, die de waterpokken bleek te hebben in combinatie met een ontsteking. Hij had gelukkig niet veel last van jeuk, maar was wel een beetje uit zijn gewone doen natuurlijk. De ontsteking is behandeld met antibiotica. Inmiddels is hij er bijna overheen.
Afgelopen donderdag ontdekten we bij Emma de eerste vlek en jawel, na een dag was overduidelijk dat ook zij de waterpokken had gekregen. Het schijnt ongebruikelijk te zijn dat een jonge baby ziek wordt, omdat baby's beschermd zouden worden door antistoffen die ze tijdens de zwangerschap meekrijgen. Helaas, voor mijn kind is dat blijkbaar niet voldoende geweest. Ze is best zielig, af en toe kan ze flink kreunen en mopperen en waarschijnlijk heeft zij dus wel jeuk. Gelukkig heeft ze nog niet goed door hoe ze (gericht) moet krabben en hopelijk komt ze er zonder littekens vanaf.
Jesse is inmiddels overigens verkouden geworden. Tja, lagere weerstand he... En Emma's neus zit ook aardig verstopt, dus het lijkt erop dat ze zo'n beetje alles van haar grote broer meekrijgt.

Ik hoop maar dat het bij kinderziektes blijft, want ik heb er mijn handen nu al vol aan ;)

 
Jun 11 2006
Dag ontregeld
wondere kinderwereld
Geschreven door Sandra   
Sunday 11 June 2006
Het beestje moet toch een naam hebben...

Regeldagen
Waarschijnlijk zul je rond de tiende dag na de geboorte merken dat je baby plotseling zijn voedingsritme verandert: hij wil ineens op andere tijden en met een andere frequentie gevoed worden dan voorheen. Bij zes weken herhaalt deze situatie zich en bij drie maanden nog eens. Deze perioden worden de regeldagen van je baby genoemd. Tijdens deze dagen geeft je kindje aan dat hij toe is aan grotere porties voeding.

Hoewel ze je eigen ritme behoorlijk kunnen verstoren, is het toch verstandig om je tijdens de regeldagen te schikken naar de behoefte van je kindje. Neem voldoende rust, drink wat meer dan normaal en leg je baby vaker aan om de melkproductie te verhogen. Je zult merken dat er na een paar dagen vanzelf een nieuw ritme ontstaat. Daarbij is de tijd die tussen de voedingen ligt wat groter geworden en drinkt je kindje per voeding meer en langer dan daarvoor.

Er even vanuit gaande dat dit een regeldag is... ben ik als het tegenzit de komende dagen nog wel even druk bezig :-S

 
May 29 2006
Falderalderiere
wondere kinderwereld
Geschreven door Sandra   
Monday 29 May 2006
Kikker Het moet gezegd: er zijn van die momenten dat mijn kind me het bloed onder de nagels vandaan haalt, zo klein als hij is (nu een jaar en 8 maanden). Maar meestal is het een heerlijk mannetje en soms ben ik gewoonweg hartstikke trots. Vandaar dit logje ;)

Meneer zijn meest recente prestaties zijn het zingen (deels) van "Alle eendjes zwemmen in het water" en het mee-voorlezen met een verhaaltje van Kikker.
Bij het zingen is 'falderalderiere' nog een beetje teveel van het goede, maar dat is dan ook geen woord.. en bij het voorlezen weet hij feilloos de zinnen aan te vullen. "Kikker en.. 'Rat' zoeken een.. 'schat'". Hij heeft het verhaaltje natuurlijk al '-tig' keer gehoord, maar toch; hij blijft me verbazen! Heeeeerlijk :)

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 9 - 16 van 35