LuwteNet
LuwteNet
 
Home arrow weblog
weblog
Mar 27 2007
Sorry, we're closed
nooit te oud om te leren
Geschreven door Sandra   
Tuesday 27 March 2007
Update: dit web-log zal (voorlopig) niet meer worden geupdate.

Het 'echte' leven is al moeilijk bij te houden, web-log wordt steeds vaker verwaarloosd.

Daarbij moet ik nodig eens onze homepage een opfrisbeurt geven en ik zou daar het liefst een soort log in verwerken. Verder willen we ook nog iets maken voor een soort 'live' verslag tijdens onze vakantie (over iets meer dan twee maanden). Genoeg webdingetjes om mee aan de slag te gaan...

Ik zou zeggen, kom over een maandje nog eens terug en/of hou de luwte-homepage in de gaten.

Toedeloe!

 

 
Jan 24 2007
Joyride?!
nooit te oud om te leren
Geschreven door Sandra   
Wednesday 24 January 2007
Hoera, ik ben in m'n eentje met de auto naar het zwembad gereden!

Autopech

Mensen die mij al een tijdje kennen weten het: ik heb al jaren een rijbewijs, maar ben altijd te (faal)angstig geweest om het te gebruiken. Een paar jaar terug heb ik nog een paar rijlessen genomen, maar dit werkte haast averechts, en daarna hield het echt op.

Ik had er wel moeite mee, met dat rijbewijs dat maar niet werd gebruikt en het afhankelijk zijn van anderen om met de auto ergens te komen. Aan de andere kant kun je je met de fiets ook goed redden, dus was er niet echt sprake van een probleem.

Toch, toen Emma 'onderweg' was, wilde ik nog een laatste(?) poging wagen. Het kan zo ontzettend handig zijn als je voor sommige dingen de auto kunt pakken. En dus heb ik een paar verkeersbegeleidings'sessies' gehad, in de laatste maanden van mijn zwangerschap. Daar ben ik echt wel wat rustiger van geworden.

De timing was alleen niet zo handig, want vlak voor en een tijdje na de bevalling reed ik niet meer, tot de tijd dat ik niet reed steeds langer werd. Toen Emma een half jaar was, heb ik toch maar weer contact opgenomen met de verkeersbegeleider voor een 'opfris-sessie'.

Dat was 20 december. Sindsdien ben ik aan het 'oefenen', in principe elke week een keertje, korte, bekende stukjes, om zelfvertrouwen op te bouwen. Eerder heb ik nooit alleen gereden, dat vond ik helemaal eng, dus ik begon een paar weken terug (misselijk van de zenuwen) met in m'n eentje naar de supermarkt hier in de wijk. Stukjes die je eigenlijk op de fiets kunt doen moet ik met de auto rijden, om maar te blijven oefenen!

So far, so good. Vanmiddag ben ik voor het eerst met Jesse naar de supermarkt geweest en vanavond dus alleen naar het zwembad. Het was bijna net zo spannend als een solo-optreden met het Popkoor, maar ik heb het gedaan en ben onbeschadigd teruggekomen. En nu volhouden, net zo lang tot ik zonder ongelukken en zonder  zenuwen van A naar B en weer terug kan...

 
Sep 09 2006
Je bent mooi!
nooit te oud om te leren
Geschreven door Sandra   
Saturday 09 September 2006

Heb je de nieuwe reclamespot van Dove al gezien? Ik had 'm waarschijnlijk niet gezien als ik 'm niet had gehoord: lieve kinderstemmetjes die 'True Colors' van Cyndi Lauper zingen.

De spot roept mensen (vrouwen) op om jonge meiden te vertellen dat ze mooi zijn zoals ze zijn, omdat te veel meisjes en vrouwen onzeker of ontevreden zijn over hun uiterlijk.
Op 'tijd voor echte schoonheid' zeggen ze:
Dove Dove vindt dat elke vrouw en elk meisje het recht heeft om zich mooi te voelen en vraagt alle vrouwen: help elkaar te genieten van je uiterlijk. Sta voor je eigen schoonheid en vertel ook anderen hoe mooi ze zijn.

Nou, dat van die eigen schoonheid weet ik zo net nog niet. Ik maak me gelukkig in elk geval niet meer zo druk over hoe ik eruit zie. Ok, ik zou me iets drukker mogen maken over mijn lijf. Na twee zwangerschappen zou ik nu toch eindelijk eens die buikspieroefeningen moeten gaan doen die ik al zo lang van plan ben. Maar verder, ach. Make-up gebruik ik niet, niet omdat ik mezelf zo'n pure schoonheid vind, maar meer omdat ik mezelf doorgaans niet mooier weet te maken met het spul. Elke 6 weken naar de kapper vind ik wel een must. En eigenlijk zou ik wel eens naar zo'n beautyfarm willen om mezelf eens te laten 'verwennen'. Maar verder vind ik het wel best en ik hoop dat ik niet de enige ben. Als dat betekent dat ik me goed voel in m'n eigen vel dan ben ik een stuk vooruit gegaan sinds mijn puberteit.

Emma is nog een kleine meid en er gaat geen dag voorbij dat ik haar niet vertel hoe mooi ze is. Ik vind haar echt prachtig en dat hoort natuurlijk ook zo. Overigens geldt dat ook voor Jesse. Ik hoop dat naarmate ze allebei ouder worden ik zal blijven zien hoe mooi ze zijn en ze dat altijd zal blijven vertellen. Ze verdienen het om lekker in hun vel te zitten en zelfvertrouwen te hebben. Iedereen verdient dat.

In de actie van Dove kan ik me wel vinden. Daarom zeg ik je nu:

je bent mooi!

Neem het van me aan en zegt het voort :)

 

 
Apr 18 2006
Dagje wachten (II)
nooit te oud om te leren
Geschreven door Sandra   
Tuesday 18 April 2006
We wonen in een 'autoluwe' straat, maar het is verrassend om te ontdekken hoeveel auto's er nog voorbij komen als je een ochtendje thuis bent met je oren gespitst op aankomende auto's Wink
 
Feb 16 2006
BeHaVe II
nooit te oud om te leren
Geschreven door Sandra   
Thursday 16 February 2006

 Na de eerste dag Basiscursus BHV heb ik de busjes Campingaz naar de schuur verhuisd en het kopen en plaatsen van rookmelders op de klussenlijst gezet.

Vandaag was het tweede deel van de cursus, de 'levensreddende handelingen'. Eerste hulp verlenen, stabiele zijligging, Heimlich-manoeuvre, snel- en drukverband aanleggen en niet te vergeten natuurlijk het reanimeren en beademen.
Annie was zoals ik me herinnerde, een gewillig slachtoffer. Ze stinkt tegenwoordig gelukkig niet meer zo sterk naar rubber als ik me herinner van mijn lagere schooltijd. Beademen was nog steeds een behoorlijke klus, maar het ging wel. Er was ook een kindversie en een baby-Anne, dus ik heb ook nog kunnen uitproberen hoe het beademen en reanimeren van een kind en baby verschilt van dat bij volwassenen. Laten we hopen dat ik het nooit zal hoeven toepassen..

Zelf diende ik ook nog als voorbeeld toen we de Heimlich-manoeuvre oefenden, aangezien die bij een zwangere vrouw niet toe te passen is en je dus een andere truukje moet proberen.

Het was weer erg leerzaam, maar erg veel informatie voor een dag. Ik hoop maar dat er genoeg van blijft hangen voor als het ooit nodig zou zijn!

 
Feb 09 2006
BeHaVe
nooit te oud om te leren
Geschreven door Sandra   
Thursday 09 February 2006

Vandaag de eerste van twee dagen Basiscursus Bedrijfshulpverlening (BHV) gedaan. Reuze interessant vond ik het. Tot de stof van vandaag hoorde o.a. brand, ontruimen en calamiteitenplan. Over brand was een heleboel te vertellen en het theorie-gedeelte was voor mij reden om ons To do-lijstje voor thuis uit te breiden: tot mijn schande hebben we nog een rookmelder liggen die nog moet worden opgehangen (en er mogen er nog wel twee bij) en staan er nog busjes Campingaz op zolder. Stomme dingen, die op zich nooit een probleem hoeven te zijn, maar waarvan je niet wilt ontdekken hoe stom het is dat je er nooit iets aan hebt gedaan.

 Tot het praktische deel hoorde het blussen van kleine brandjes met een poederblusser. Erg handig en stoer om eens een (paar) keer gedaan te hebben. Laten we hopen dat het nooit nodig zal zijn, maar als de gelegenheid zich zou voordoen kan ik in elk geval met een gerust gevoel zo'n ding pakken.

Over een week is deel twee, dan gaan we EHBO'en. Daar heb ik sinds de lagere school en heel incidenteel bij Scouting echt niets meer aan gedaan, dus ik ben benieuwd.
'Annie', zet je schrap! Wink