LuwteNet
LuwteNet
 
Home arrow weblog
weblog
Jul 15 2011
Wat staat daar?
quotes / prietpraat
Geschreven door Sandra   
Friday 15 July 2011

"Mam", vraagt Emma, met mijn verzekeringspas in haar hand, "wat is dit voor pas?".

"Nou", antwoord ik, in een poging uit te leggen waar het ding voor bedoeld is, "dat is een pas van de ziektekostenverzekering, die heb je nodig om betalingen bij de dokter enzo te regelen."

Emma, ongeduldig: "Hier staat ZORGPAS!"

Tss, ik zal nog eens iets uitleggen... 

 
Jan 02 2011
arbeidsbemiddeling
quotes / prietpraat
Geschreven door Sandra   
Sunday 02 January 2011

Blijkbaar heeft Jesse, net als zijn moeder, gemengde gevoelens bij het 'werkende moederschap':

"Mamma," zegt hij tijdens het eten, "heb je al weer werk gevonden?"
"Nog niet, maar misschien binnenkort wel. Waarom vraag je dat?"
"Je kunt toch bij ons op school komen werken? Dan kunnen we je vaak zien."
(Achgos, en dat aan het einde van twee weken Kerstvakantie, waarin we elkaar toch regelmatig hebben gezien...?)
"En anders ga je toch bij Octant (de 'buurschool') werken. Dan zie je R. heel vaak en dan kun je ons in de pauzes zien!" :-)

Op mijn vraag, of hij het wel leuk zou vinden als ik weer ging werken, was echter het antwoord: "Eigenlijk niet, want als je niet meer gaat werken hoeven we niet naar de overblijf.." :'-(
 
Aug 31 2010
Doe mij die maar
quotes / prietpraat
Geschreven door Sandra   
Tuesday 31 August 2010

Een doordeweekse dag aan de ontbijttafel. De boterhammen worden in de keuken gesmeerd; Luka (2 jaar en 1 maand oud) gaat als laatste aan tafel. Ik vraag aan hem, wat hij op zijn brood wil. Hij antwoordt:"Hagetjes". "Welke hageltjes?", vraag ik vervolgens, want we hebben chocolade- en vruchtenhagel. Oja, en er staat ook een pak K3-hagel op het aanrecht, dat ik niet heb gezien.

Luka draait zich om en wijst naar het pak. "Daar! Mama saka bumba-hagetjes!!". 

 
Aug 17 2010
Mammaloe
kids
Geschreven door Sandra   
Tuesday 17 August 2010

 Is het geen schatje? 

 

Active Image
 
(Jesse is uit logeren en Luka bleef maar over zijn gezicht wrijven, dus dat hield geen stand.)

 

 
Aug 16 2010
Praatjes
kids
Geschreven door Sandra   
Monday 16 August 2010

Emma's uitspraak staat in de rubriek "Praatjes" van nr. 9 van Groter Groeien. Voor wie geen GG heeft hier de tekst van het stukje: 

Zonneklaar 

De juf heeft wat uitgelegd over de gevaren van de zon. 's Middags deelt ze haar kennis met de leerlingen in de klas. "Als je te lang in de zonnesteeg loopt, kun je zonneziek worden." 

Zelf had ik het iets anders verwoord, maar ik kan er nog steeds om lachen Wink

 

Lees meer...
 
May 30 2010
Hoera, Emma 4 jaar!
kids
Geschreven door Sandra   
Sunday 30 May 2010
Vandaag is Emma 4 jaar geworden! Straks vieren we dat met familie en vrienden. Ze lag al om 6 uur bij ons in bed, praktisch op de tijd dat ze is geboren (5:59). Gelukkig konden we haar om kwart voor 8 in haar eigen bedje 'wakker' zingen.
 
May 28 2010
Twee uit, wisselen!!
kids
Geschreven door Sandra   
Friday 28 May 2010

 Active Image

Het valt niet direct op, maar Jesse is aan het wisselen. Een week of drie geleden ging de eerste tand er uit, op een onbewaakt ogenblik. Volgens Jesse zelf gebeurde het onderweg achterop op de fiets bij het eten van een koek, voor de zwemles. We hebben de tand nooit meer teruggezien. 

De tand ernaast zat al net zo lang los en bewoog alle kanten op. Na wat aandringen van mams mocht pappa de tand een week na het verlies van de eerste tand uit Jesse's mond 'trekken'. Er was zoals verwacht weinig voor nodig en nu hebben we er in elk geval een om mee te geven als hij over 'tig jaar het huis uit gaat Wink

Hierbij een plaatje van de huidige situatie. De grotemensentanden zijn al in zicht en verder zit er voor zover ik heb gehoord geen tand meer los. We gaan dus eerst eens zien of de ruimte onderin nu mooi opgevuld wordt Laughing

 
May 27 2010
Emma's afscheid
kids
Geschreven door Sandra   
Thursday 27 May 2010

 

Active Image

 

Na weken van vragen ("Moet ik nog naar De Kabouters?", "Ga ik morgen naar school?") was vandaag dan toch de dag aangebroken, waarop Emma afscheid nam van de leidsters en kinderen bij het kinderdagverblijf waar ze al kwam sinds ze amper 3 maanden was.

Ze heeft er veel beleefd en het lange tijd erg naar haar zin gehad daar, maar het was wel duidelijk dat ze, zeker sinds ze aan het wennen was op school, klaar was om de overstap te maken. Ze keek dan ook uit naar het afscheid. 

Emma kwam thuis met haar kinderdagverblijfboek, de reservekleren die al een tijd niet nodig zijn geweest, een mooie kroon en een afscheidsboek. Ze was vertrokken met een grote gele bak vol met uitdeelzakjes.

Ze had geholpen met het vullen van de zakjes en kon iedereen precies vertellen wat er in zat: "een belleblaas, een roltoeter en likkoekjes". Bovendien had pappa haar nog speciaal laten poseren voor een foto voor op het kaartje aan de traktatie. "Joepie, ik ga naar school" stond er verder op. En zo is het ook. Het einde en het begin van een tijdperk. Joepie! 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 489