LuwteNet
LuwteNet
 
Home arrow saendelft arrow Ons huis in Saendelft
Ons huis in Saendelft
Geschreven door Igor   
Friday 18 May 2007

Luwte artist impressionIn oktober 2000 hebben we een -toen nog te bouwen- huis gekocht in Saendelft. Saendelft is een nieuwbouwwijk in Assendelft, dat onderdeel is van de gemeente Zaanstad (NH). Tussen 1997 en 2005 worden er, verspreid over diverse fases, zo'n 5000 woningen gebouwd. Ons huis maakt deel uit van fase 2, waarvan in 2001 de eerste huizen al zijn opgeleverd. Ons huis is opgeleverd op 27 juni 2002. We zijn uiteindelijk verhuisd op vrijdag 2 augustus 2002 en wonen er met veel plezier.

 

Begin juli 2000 hebben we ons wat meer in de plannen verdiept omtrent Saendelft, een nieuwbouwwijk in Assendelft. De bedoeling was eigenlijk, dat we pas na onze vakantie, in oktober 2000, serieus voor huizen zouden gaan kijken. We kwamen er echter achter dat ook nieuwbouwprojecten 'uitverkocht' zijn voor je het weet, dus toch maar meteen inschrijven.

15 juli 2000
We zijn naar het Informatiecentrum van Saendelft gegaan om ons in te schrijven voor de 3e fase. Over deze fase was eigenlijk nog niets concreets bekend (behalve een geschatte oplevering tussen 2002 en 2005), maar inschrijven was nog geheel vrijblijvend, dus het kon zeker geen kwaad!
Begin augustus 2000 kregen we een brief, waarin ingeschrevenen voor fase 3 werden uitgenodigd om zich in te schrijven voor nog niet verkochte woningen uit fase 2.

24 augustus 2000
We hebben onze keuzes in woningtypen doorgegeven (dit moest voor 1 september). Onze eerste keus was niet moeilijk, dat was al snel het type 'Lisdodde' geworden, maar een tweede keus was uiteindelijk moeilijker gemaakt dan we in eerste instantie dachten. Uiteindelijk werd 'Crystal' onze tweede keus.
Nog voordat we op vakantie gingen -sneller dan we hadden verwacht- ontvingen we over beide woningtypen bericht. Rond 6 september wisten we dat het feest niet doorging. Helaas...

11 september 2000
Op vakantie, een maand lang. Tijdens de vakantie spraken we over wat we nu zouden gaan doen; we hoopten dat uiterlijk aan het eind van het jaar de plannen voor fase 3 concreet zouden worden en we de tekeningen van die woningen zouden kunnen zien, dan konden we beslissen of we daarop wilden gaan wachten of niet.

9 oktober 2000
Zoals we al over de telefoon hadden gehoord van pap en mam, toen we vlak voor de terugreis belden vanuit de USA, lag er een brief van Saendelft waarin we -alsnog- werden uitgenodigd voor een gesprek. Het duurde aan de telefoon eventjes voordat duidelijk werd om welk woningtype het ging. Het bleek gelukkig om Lisdodde -type I, onze tweede keus- te gaan! We waren stomverbaasd en ineens was terug naar huis gaan niet zo'n straf meer. Alsof het zo gepland was werden we uitgenodigd voor 11 oktober, de laatste dag van onze vakantie als we alweer thuis waren. We hoefden dus zelfs geen vrij te nemen.

11 oktober 2000
Het gesprek, 11:00 in het informatiecentrum. We kregen allerlei informatie over het project Saendelft en over de woning zelf. We kregen een optie van een week op bouwnummer 505, de laatst overgebleven woning van dat type. De oplevering van deze woningen wordt verwacht in mei /juni van 2002, ergens achteraan in de 2e fase, dat is wel wat later dan we zouden willen.
De straatnaam die bij de woning hoort kregen we alvast te horen: Luwte.

14 oktober 2000
Open dag kopersvereniging Saendelft in het Saenredam College. Aangezien we al vrij zeker wisten dat we voor de koop wilden gaan zijn we naar de open dag gegaan. Met name veel informatie voor mensen uit de 1e fase, maar ook veel stands e.d.. We zijn wel van plan lid te worden, maar gaan eerst nog even alles over ons heen laten komen.

16 oktober 2000
Igor heeft gebeld naar het infocentrum om te bevestigen dat we het huis willen kopen. Daar gaan we dan!

26 oktober 2000
9:00 koopcontract getekend in het infocentrum. Dagje vrij voor genomen. Het kopen van een huis gaat sneller dan het kopen van een paar schoenen!

29 oktober 2000
Hen, Hann, Natas en Sjoerd bij ons op bezoek. Met z'n allen naar de bouwplaats geweest en foto's gemaakt. Beetje onwennig rondgelopen: komt het hier ergens denk je?

23 november 2000
Op eigen houtje naar de leverancier van het sanitair geweest. Gewoon om een indruk te krijgen. Weinig informatie, daarvoor moeten we echt een afspraak maken. Niet zo'n geweldige eerste indruk.

3 december 2000
Met mam naar Saendelft geweest en foto's gemaakt. Ook voor het eerst door de 1e fase gelopen. De wijk ziet er ontzettend leuk uit, dus dat wekt vertrouwen. Op de plaats waar ons huis zou moeten komen lagen bakken voor de riolering boven de grond.

15 december 2000
Brief gekregen m.b.t. het feestelijk slaan van de offici�le eerste paal van de 2e fase (op 19 januari). Hele dag vrij; naar de leverancier van de keuken. Apart gesprek, maar wel goede indruk. We kunnen alle kanten op, alleen is het de vraag of het uitkomt met ons budget..

6 februari 2001
Naar de notaris! Om 9:15 afspraak; Getekend. We zijn nu eigenaar van een stuk grond en het huis dat nog gebouwd gaat worden!

7 februari 2001
Weer een middag vrij i.v.m. een afspraak bij de bouwer. Igor wilde ze vorige week bellen omdat we nog steeds niets hadden gehoord, toen werd hij prompt door hen gebeld. Om 15:00 waren we bij De Delft v.o.f. alias Wilma in Amsterdam-Noord. Beetje teleurstellend: er kan niet zo erg veel worden aangepast. Vloerverwarming op de benedenverdieping is echt alleen mogelijk als bijverwarming, dus zullen we daarvoor toch naar een ander moeten. Wel leuk: een overzicht wanneer het bouwen gaat beginnen.

9 februari 2001
Nu we bij de bouwer zijn geweest kunnen we met de badkamerleverancier gaan praten. Afspraak gemaakt voor 8 maart (kon niet eerder). Van de bouwer een eerste informatiebulletin ontvangen. De opleveringsprognose voor ons huis is juni 2002.

28 februari 2001
Weer een middag vrij i.v.m. de keuken. Deze is nu 'voltooid'.tekening keuken

8 maart 2001
's Avonds om 19:00 afspraak badkamer leverancier. Leuk: andere Lisdodde-eigenaren ontmoet. Minder leuk: het gesprek maakte onze indruk niet echt beter.. Een deel van wat we willen zullen we achteraf zelf moeten doen. Niet zo'n goed gevoel over.

19 maart 2001
Volgens de planning die we van de bouwer hebben gekregen gaat het heien deze week starten. Spannend! We gaan bijna elk weekend wel even kijken, maar tot nog toe veranderde er niet zoveel. De laatste wijziging was dat er een semi-verharde weg zichtbaar is waar straks onze huizen langs zouden moeten komen te staan.

24 maart 2001

Omdat we geen goed gevoel hebben over de badkamer zijn we hier 'in 't dorp' naar De Baderie geweest, deels om te kijken wat we achteraf zouden kunnen doen, maar ook met het idee in ons achterhoofd om te vergelijken met de mogelijkheden bij de huidige leverancier. Hier werden we wel enthousiast van en we waren al snel 'verkocht' toen men liet zien op welke andere wijze we de badkamer zouden kunnen indelen. En jahoor... we hebben een afspraak gemaakt voor een volgend gesprek!
Met pap en mam naar Saendelft gefietst. Ondanks de planning is er niets veranderd op de bouwplaats.

31 maart 2001
Om 9:30 de vervolgafspraak bij De Baderie. De badkamer krijgt vorm en ziet er goed uit.
Ander nieuwtje: we hebben een eigen domeinnaam, vooruitlopend op ons nieuwe huisadres: LUWTE.NET
Dat weekend ook weer naar de bouw gereden. Niets veranderd sinds vorige week. Om ons heen zie je het plan wel 'groeien', maar op onze plek is helaas nog geen heipaal te vinden.

7/8 april 2001
Er is weer niets veranderd. Lopen we nu achter op schema, of gaan we hier aan het eind van de rit niets van merken?

10 april 2001
Igor heeft de badkamer leverancier laten weten dat we niet de badkamer door hen willen laten uitvoeren. Van Kopersvereniging Saendelft een bevestiging gekregen dat we nu lid zijn. We staan ook bij de bewoners op de internetsite van KV Saendelft.


tekening badkamer 14 april 2001
We hebben de verkorte koperskeuzelijst van de bouwer gekregen.
We zijn ook weer even naar de bouw gereden. Omdat het nogal regende hebben we vanaf de weg langs het infocentrum naar de plaats gekeken waar ons huis gebouwd gaat worden. Er was nog steeds niets veranderd; niets dat wijst op hei- of andere activiteit. Misschien iets om de bouwer vragen over te stellen als we toch gaan bellen.

19 april 2001
Het lukte Igor vandaag om bij Wilma de juiste persoon aan de telefoon te krijgen. Hij heeft wat dingen laten aanpassen en kreeg te horen dat ze binnen 2 weken zullen beginnen met bouwen en dat de 'achterstand' nog geen gevolgen heeft voor de oplevering.
's Avonds weer op de website van KV Saendelft gekeken en daar werd het goede nieuws compleet gemaakt met het volgende berichtje op de muurkrant: "Ze zijn gisteren begonnen met het uitgraven van de kavel voor de lisdodde, nou hoe klinkt dit, prettige dagen de fotograaf". Dat klinkt goed!

21 april 2001
Vandaag zijn we -uiteraard- naar Saendelft gegaan om een kijkje te nemen. Inderdaad, ze zijn aan het graven geweest, de halve cirkel is duidelijk zichtbaar. Ik denk dat ze zo'n halve tot 1 meter diep hebben weggehaald. Meteen weer een paar foto's gemaakt.

25 april 2001
Aangezien we zoveel mogelijk stapjes willen zien zijn we maar weer gaan kijken op de bouw. Van het weekend komt het er toch niet van, dan zijn we naar het zuiden. Het heeft ons een platte band gekost (fijn, zo'n bouwweg. De platen lagen zo scheef dat we in een kuil terecht kwamen en een velg hebben verbogen. Stonden we daar langs het terrein onze band te verwisselen!), maar het was wel wat moeite waard: de heipalen lagen klaar en er waren kleine paaltjes aangebracht om aan te geven waar de palen moeten komen. Fotoooos!

26 april 2001

De velg was weer hersteld en we houden wel van een beetje risico, dus we zijn na het werk meteen nog maar even gaan kijken of er toevallig al geheid was. De heimachine bleek -hoera, weer een beetje verder- al in positie en op de plaats van de eerste 2 huizen (een daarvan dus het onze) waren de buitenste palen geheid. Igor is 's avonds nog even terug gegaan om nog wat foto's te maken. Ook op de site van de Kopersvereniging was al iets over de recente ontwikkelingen te vinden.

27 april 2001
We gaan het hele weekend weg, dus toch nog maar een keer naar Saendelft, met mams. Alle palen van de eerste huizen zitten er in. Nog meer foto's gemaakt. Het rolletje is nog niet vol.. (nee, we hebben geen digitale camera..) Hopelijk kunnen we binnenkort een hele reeks op de homepage zetten.

5 mei 2001
Vandaag zijn we naar de sanitair leverancier gegaan. We moesten nog steeds de offerte tekenen voor de toiletten, maar er klopte nog iets niet. Gelukkig zijn we er even naartoe gegaan, want nu klopt het wel en dat was ons, achteraf gezien, over de telefoon nooit gelukt.
We zijn ook weer naar Saendelft gereden en hebben er even rond gelopen. Alle palen zijn geheid voor de Lisdoddes, dus nu gaan we afwachten wat de volgende ontwikkelingen zijn.
Het fotorolletje dat al sinds februari in gebruik was, is nu eindelijk vol en hebben we weggebracht. Toen we ook nog even naar De Baderie gingen om te vragen wanneer we onze offerte konden verwachten, bleek die voor ons klaar te liggen, dus die konden we meteen meenemen :-)
TOP

10 mei 2001
Foto's opgehaald, eindelijk weer iets nieuws op de homepage!

20 mei 2001
Terug van een week vakantie en weer even naar Saendelft gegaan. Het hek waar we normaal gesproken doorheen kunnen bleek ineens wel erg goed op slot te zitten, dus we kwamen er niet in, helaas....

26 mei 2001
Opnieuw naar Saendelft, op de fiets deze keer vanwege het mooie weer. Dit gaf ook meer gelegenheid om een alternatieve ingang te vinden. Op het terrein gekomen bleek dat de grond om de palen voor de uitbouw heen was weg gegraven; het zag er dus toch weer een beetje anders uit. Ook nog even gekeken bij Puntkroos en omliggende woningen. Foto's.

16 juni 2001
Naar de bijeenkomst van KopersVereniging Saendelft geweest. Erg informatief. Daarna naar de bouw gegaan om nog even snel een kijkje te nemen. Ook weer foto's gemaakt. Daarna moesten we rennen, want het begon keihard te regenen!

23 juni 2001
Met Igor's ouders naar Saendelft gegaan. De 'koppen' van de heipalen zijn er af, weer wat vooruitgang! Igor heeft een digitale camera aangeschaft, dus nu kunnen de foto's voortaan snel op de homepage worden gezet.

1 juli 2001
Om 13:00 hadden we afgesproken met een aantal van de toekomstige buurtbewoners. We waren iets te laat, maar gelukkig op tijd om kennis te maken met Hans, Monique, Jeffrey en Amber en Coralien, Dirk en Yoeran. Leuk om na een aantal mailtjes ook de gezichten te zien die erbij horen :-) Deze keer geen foto's gemaakt, aan de bouw was niets veranderd.

11 juli 2001
Naar de bouw geweest met Sandra's tante. Het waaide behoorlijk, dus we werden nogal gezandstraald. Gelukkig ook wat foto's kunnen maken. Op de grond waren nu latjes aangebracht, zodat de 'contouren' van de huizen goed te zien zijn. Nu kun je ook echt zien waar bijvoorbeeld zal worden uitgebouwd.

28 juli 2001
Opdrachtbevestiging voor de badkamer getekend afgegeven. Weer een stapje verder :-)

30 juli 2001
Na twee weken vakantie werd het wel weer tijd om een kijkje te nemen in Saendelft. De bouwvak was weliswaar begonnen, maar tijdens onze vakantie kon er nog wel iets zijn gedaan. Er is nu ook een dunne laag cement gestort waarop straks de fundering zal worden gelegd. Weer een paar nieuwe foto's erbij en meteen met de foto's van 11 juli op de homepage gezet.

18 augustus 2001
De bouwvakvakantie liep een week geleden af. Met Wendy naar Saendelft om te kijken of er in die week iets was veranderd; helaas, toch iets te vroeg gegaan want er was niets veranderd aan ons blok.

22 augustus 2001
Dankzij een foto van de fotograaf van KV Saendelft zagen we op Internet dat men was begonnen met het 'vlechtwerk' voor de fundering van de Lisdoddes. Op de bewuste foto was zelfs ons eigen 'huis' te zien. 's Avonds is Igor er naartoe gegaan om een paar foto's te maken.

26 augustus 2001
Samen naar de bouw geweest, snel even kijken voor het zou gaan regenen. Ze zijn begonnen de bekisting aan te brengen.

27 augustus 2001
Igor is 's avonds nog even alleen naar Saendelft gegaan en heeft de vorderingen met de bekisting vastgelegd. Foto's van 22 augustus t/m vandaag heb ik op de homepage gezet.

29 augustus 2001
Na het werk samen met Henry naar de bouw. Op de website van de fotograaf (saensgroen.com) stond goed nieuws voor zowel Puntkroos- als Lisdodde eigenaren. Bij ons is vandaag de fundering gestort, dus we hebben weer wat foto's gemaakt en die ook meteen toegevoegd aan de andere foto's op de homepage.

5 september 2001
's Avonds is Igor naar de bouw geweest. De bekisting was van de fundering afgehaald, daarvan heeft hij een aantal foto's gemaakt. Bovendien heeft hij onze directe buren (van bouw# 506) ontmoet en gesproken. De 'bodemplaten' lagen overigens ook al klaar. Zo wordt het steeds 'echter'!

8 september 2001
Tussen de buien door zijn we samen met Sandra's paps naar Saendelft gegaan. We hebben deze keer weer een stukje door de wijk gelopen. Bij onze bouwplaats was de grond nu meer geëgaliseerd, dus er zullen binnenkort wel buizen worden gelegd. Foto's gemaakt.

13 september 2001
Een kort bezoekje aan de bouw na het werk leverde weer een paar foto's op. Er waren nu inderdaad buizen aangebracht en de bodemplaten lagen nog op dezelfde plek, dus konden we mooi wat foto's maken van het 'buizenstelsel'. Eenmaal weer thuis heb ik meteen maar weer eens de homepage bijgewerkt met foto's van de laatste drie bezoeken.

16 september 2001
Met Natasja een kijkje genomen in Saendelft. De tweede fase schiet al een heel stuk op. Geen nieuwe foto's gemaakt.

20 september 2001
De vloer is gelegd... hoera, weer een 'mijlpaal'! Ook lagen er grote platen klaar die waarschijnlijk als fundering voor de schuren moeten dienen. Foto's!

29 september 2001
Met mam naar de bouw geweest en onze 'taartpunt' bewonderd. Zelf nog een paar foto's gemaakt.

10 oktober 2001
Igor weer naar Saendelft geweest. Op een aantal vloeren stonden 'mallen' waarmee ze tussen de vloerdelen kunnen storten. Weer een aantal digitale foto's erbij.

13 oktober 2001

De vloerdelen voor de schuren zijn verplaatst, ze liggen klaar in onze 'tuinen'. Foto's gemaakt voor het album.

18 oktober 2001
Deze keer is Igor weer op eigen houtje naar de bouwplaats geweest. De fundering voor de schuur ligt op zijn plaats. Zie foto's.

25 oktober 2001
De 'mallen' waren geplaatst tussen de vloeren. Igor heeft weer een aantal foto's gemaakt zodat ik ook heb kunnen zien wat de vorderingen waren.

27 oktober 2001
Samen naar de bouw gegaan. De ondergrond waarop de muren zullen komen was gestort. Nog meer foto's gemaakt en de website dezelfde dag meteen weer eens geupdate.

3 november 2001
Weer een klein stukje verder. De matten, waar de muren van de begane grond om gestort gaan worden, zijn deels aangebracht. We hebben inmiddels weer een nieuwsbrief van de bouwer ontvangen, waaruit blijkt dat de muren gestort zullen worden in week 47. De oplevering staat nog steeds gepland in juni 2002.

10 november 2001
Wauw, de eerste 'tunnels' zijn geplaatst! Wat een mooi gezicht is dat, een aantal van onze foto's staat alweer op de homepage.

17 november 2001
Dankzij de foto's op de saensgroen website hadden we gezien dat onze muren van de begane grond al klaar waren. Uiteraard zijn we meteen gaan kijken, samen met pap en mam. Foto's gemaakt en op de homepage gezet.

25 november 2001
We hebben alweer een eerste verdieping (tweede woonlaag)! Zo gaat het snel zeg... Uiteraard weer foto's gemaakt.

2 december 2001

Op 28 november hadden we al gezien dat de tweede verdieping ook was gestort, maar foto's maken was toen erg moeilijk omdat het al bijna donker was. Vandaag brachten we twee bezoekjes aan de bouw, 's ochtends met Natasja, toen hebben we meteen nieuwe foto's gemaakt, en 's middags met Hen & Hann. Uiteraard keek het bezoek z'n ogen uit, want in een aantal weken was er een boel veranderd. De foto's van vandaag zijn ook op de homepage gezet.

8 december 2001
Even snel op de bouwplaats langs geweest. Subtiele veranderingen: een aantal buizen geplaatst (afzuiging en riolering van boven naar beneden). Geen foto's voor de website dus, helaas.

16 december 2001
Het was weer zonnig weer, dus een goede gelegenheid om even in Saendelft rond te kijken. We spraken er af met Hanneke en Marco, die ook wel eens wilden zien waar ons huisje komt en hoe het er nu uit ziet. Inmiddels zijn de woningen achter ons blok (type 'Diamant') opgeleverd, waardoor dit deel van de wijk meer tot leven begint te komen. Jammer voor ons: geen nieuwe veranderingen aan onze woning.

23 december 2001
Na de laatste kerstinkopen gingen we nog even langs bij de Luwte, maar helaas, voor ons niets bijzonders te zien. Wel leuk om de sneeuw te zien liggen in Saendelft.

30 december 2001
We hebben Marijke en Cees een 'rondleiding' gegeven door Saendelft en natuurlijk ons 'huisje' laten zien. Onderweg zijn we ook nog even door de Landmeter gewandeld, waar we bij Martijn en Paula een kijkje binnen mochten nemen. Mooi huis! Leuk om eens een keer een huis te zien dat af is ;-) Geen foto's gemaakt.
Volgend jaar meer.. Gelukkig Nieuwjaar!

12 januari 2002
Vandaag zijn we voor het eerst in het nieuwe jaar naar Saendelft geweest, samen met pap/Jan. Eerst hebben we een bezoek gebracht aan de open dag van het Asielzoekerscentrum (AZC). Ik vond het erg interessant om een kijkje te nemen; 'iedereen' heeft er wel een mening over, maar het is toch erg onbekend verder. Nu kunnen we ons er ook echt een voorstelling van maken.
Ons bezoek aan het AZC was wat dat betreft nuttiger dan het bezoekje aan ons huis. Daar was geen verandering aan te bespeuren, er is dus al vier weken niets meer gebeurd. Een zware beproeving voor mijn geduld! ;-)

19 januari 2002
We zijn met de auto even naar het bouwterrein gereden. Vanaf de weg konden we zien dat er nog niets veranderd was, dus het bleef bij een kijkje uit de verte.

26 januari 2002
Igor is gisteren op weg naar huis naar Saendelft gegaan en zag tot zijn plezier dat er weer vooruitgang zichtbaar is. "We hebben een voordeur", was het commentaar. Vandaag zijn we samen gaan kijken en hebben we ook foto's gemaakt. Het paneel aan de voorkant op de begane grond is er in gezet en de andere panelen staan klaar om ook te worden geplaatst. Lang leve de vooruitgang!

29 januari 2002
Vandaag zijn we samen na het werk nog even snel gaan kijken bij ons huis. En jawel, ondanks de harde wind van de afgelopen dagen zijn nu bij een aantal huizen van het eerste blok de panelen van de eerste en tweede verdieping aan de achterkant geplaatst.

2 februari 2002
Het was mooi weer, dus waar ga je dan naartoe? Naar je huis in aanbouw natuurlijk! Wij waren niet de enige die er zo over dachten, want toen we bij de Luwte kwamen waren onze toekomstige buren (Marco en Maritxu) er ook en niet veel later kwamen hun andere buren (Hans en Monique (met Jeffrey), die we al eens hadden ontmoet in juli) ook. Gezellig! We hebben een tijd staan kletsen en daarna hebben we nog wat foto's gemaakt. Ze staan weer op de site, de foto's van dinsdag heb ik weggehaald omdat alles er verder hetzelfde uitziet.

9 februari 2002
Samen met Friso en Karin zijn we weer een kijkje gaan nemen in Saendelft. Het was leuk om te zien dat de voorkant van ons huis nu helemaal 'dicht' zit. De panelen op de eerste en tweede verdieping zitten er in. Nu alleen achter de begane grond nog; we hebben verderop in het blok al kunnen zien hoe het er uit komt te zien, het wordt echt mooi! Het laatste paneel mag erin en dan kan het metselen wat ons betreft beginnen ;-)

14 februari 2002
Igor is na het werk even via de bouw gereden. Hij zag daar tot zijn genoegen dat nu ook het paneel aan de tuinkant op de begane grond is geplaatst. Ook staan er onderdelen voor schuurtjes klaar (voor de Lisdoddes misschien?). De eerste voorbereidingen voor metselactiviteit waren ook zichtbaar, er staan 'stelpalen' klaar, al zijn er nog geen stenen te bekennen. Helaas had Igor zijn camera niet bij zich, dus nieuwe foto's laten nog even op zich wachten.

16 februari 2002
Samen naar de bouw geweest, zodat ik de laatste vorderingen zelf kon bekijken. Uiteraard hebben we meteen ook nieuwe foto's gemaakt en de website bijgewerkt.
Nieuwsbrief van de bouwer ontvangen. Uit die nieuwsbrief bleek nog dat de dingen die wij panelen noemen eigenlijk 'binnenspouwbladen' heten.

24 februari 2002
Nol en Paulien waren bij ons op bezoek, met hen reden we naar Saendelft om ons toekomstige huis bewonderen. Op wat details na zag dat er precies zo uit als de week ervoor. Toch was er een nieuwe ontwikkeling: er lagen grote stapels met stenen in verschillende kleuren, te wachten tot ze gemetseld gaan worden (zie foto's).

2 maart 2002
Ze zijn begonnen met het metselen van de buitengevel. Leuk gezicht hoor!

5 maart 2002
Het metselwerk aan de voorgevel zag er nog hetzelfde uit, maar aan blok 2 is nu ook begonnen. Bij blok 1 is men aan de achterkant verder aan het metselen gegaan. Morgen wellicht fotos'.

7 maart 2002
Igor is alleen nog even naar Saendelft gemaakt. Nieuwe foto's gemaakt. Bij de buren zijn ze verder.

9 maart 2002
Naar het huis geweest met Jan en Ria. Prachtig weer, dus nieuwe foto's gemaakt. Het huis van de buren (hoekhuis) is aan de straatkant al helemaal gemetseld.

16 maart 2002
De afgelopen week zijn we nog een paar keer langs geweest om de vorderingen aan het metselwerk te bekijken en op foto vast te leggen. Vandaag was er weer een flinke vooruitgang te zien: ons huis is aan de vookant (vrijwel) helemaal van stenen voorzien. Aan de achterkant is het metselwerk halverwege blijven steken, maar het ziet er over het geheel genomen goed uit!

18 maart 2002
De bouwer hield vandaag bouwplaatsbezoek voor de Lisdodde-eigenaren. Het was er niet echt het weer voor (regen...). Gelukkig hoefden we niet naar buiten, want we kennen het huis nu wel ;-) De buren nog niet allemaal, maar we hebben nu een boel gezichten gezien.
Uiteraard was het leuker geweest als de binnenmuren al hadden gestaan. Die zijn naar verwachting over 4 a 5 weken klaar. Er is een voorstel gedaan om dan met kleinere groepjes opnieuw een bezoek te organiseren.
Verder was er over de opleverdatum weinig nieuws te vertellen. Aan de ene kant gaat men er nog wel van uit dat juni gehaald kan worden, maar aan de andere kant is het niet ondenkbaar dat er (net als bij de Galegaan woningen) een vertraging van 3-4 weken zal ontstaan. Afwachten dus.
Bij de kopersbegeleider hebben we informatie aangevraagd over de maten en indeling van tuin, daar horen we als het goed is binnenkort meer over. We zijn na de bijeenkomst nog even in huis gaan kijken. Daar was een monteur bezig met het aanleggen van de waterleiding (zie foto). Verder zagen we glas staan dat zeer waarschijnlijk voor onze ramen bestemd is.

24 maart 2002
Met Natasja een bezoek aan ons huis gebracht. Binnen zag het er naar uit dat de waterleiding beneden klaar is. Buiten was het het metselwerk aan de achterkant weer een stuk verder; alleen een deel van de zijkanten van de uitbouw aan beide kanten moet nog worden gedaan. Onze buren van de hoek kwamen we ook nog tegen.
Nieuwe foto's staan op de fotopagina.

27 maart 2002
Voor de zon onder ging nog even een paar foto's gemaakt van de Luwte. Een aantal huizen hebben nu ook al glas in de kozijnen, zowel voor als achter. Ook is het metselwerk verder gevorderd. Erg leuk om te zien!

30 maart 2002
Weinig nieuws van het 'bouwfront'.

3 april 2002
Even langs het huis gereden om een kijkje te nemen. Er zijn nog steeds allerlei veranderingen te zien. Zo staat er al materiaal voor de afwerking van het dak klaar bovenop de huizen, een aantal daken zijn waarschijnlijk al gedaan. Ook het metselen gaat nog stug door. Bij ons achter is de steiger verplaatst, het lijkt erop dat men binnenkort verder gaat met het metselen van de zijkanten van de buren. Zie foto's.
Leuk 'opwarmertje': om 6 uur was het nog steeds heerlijk zonnig in de 'tuin' :-)

6 april 2002
Hen en Hann waren bij ons en dat kan natuurlijk niet zonder een bezoekje aan Saendelft om de vorderingen te bekijken. Tot onze verrassing bleken de trappen in het huis te zijn geplaatst en konden we dus zonder gedoe met ladders enzo een kijkje nemen op de bovenverdiepingen. Geweldig!
Aan de buitenkant zijn we ook een stukje verder, want het metselwerk aan de uitbouwen is afgemaakt en de steiger was al weg. Foto's op de gebruikelijke plaats :-)

10 april 2002
Weer wat veranderingetjes: de ramen beneden zijn er in gezet. Ook was er op de bovenverdiepingen opgeruimd en het zag eruit alsof er geveegd was. Dat wijst erop dat men de boel aan het klaarmaken is voor het storten van de vloer.

13 april 2002
Nieuwe vorderingen bekeken en vastgelegd: buizen voor de verwarming door het hele huis, de laatste ramen voorzien van glas, een hekje op de bovenste verdieping en ook beneden nu helemaal opgeruimd.

16 april 2002
Igor is alleen nog even gaan kijken naar 't huis. Het lijkt erop dat men nu klaar is met het leggen van de verwarmingsleidingen. Er is ook een begin gemaakt met het afwerken van het uitspringende stuk aan de voorkant van het huis (tweede verdieping).

18 april 2002

Opnieuw heeft Igor een solo-bezoekje aan de bouw gebracht en nieuwe foto's gemaakt. Er staan er een paar in de laatste gallery. De afwerking van de uitspringende rand is klaar. Er staan spullen klaar voor de vloeren en voor ons huis staan Gibo blokken.

20 april 2002
Iris rondgeleid over de bouwplaats. We hebben geen nieuwe foto's gemaakt omdat er sinds de vorige keer geen veranderingen waren.

24 april 2002
Vandaag was 'regeldag'. 's Ochtends een verhuizer over de vloer om een offerte te maken. Een servies gekocht, meubels gekeken en een offerte laten maken voor stucwerk voor de muren beneden. Tussendoor ook nog kans gezien om een kijkje bij het huis te nemen, waarbij we buren uit het andere blok tegenkwamen en nog even hebben staan praten. Foto's gemaakt van o.a. de erfafscheiding met de achterburen (muur).

27 april 2002
Igor had donderdagavond gezien dat er in het huis aan het andere einde van ons blok al een vloer was gestort. Vandaag bleek men bij onze buren op de hoek verder te zijn gegaan. Voor het blok stonden inmiddels nog grotere hoeveelheden Gibo-blokken (die worden gebruikt voor de binnenmuren). We zagen verder dat in onze woonkamer de waterleiding was verlegd, zodat hij mooi langs de wand loopt. Bovendien staat er een spuitapparaat klaar, waarmee (hopelijk) eerdaags de dekvloer zal worden gestort.

30 april 2002
Even snel een kijkje bij het huis genomen en jawel... onze vloer is gestort! Zie de foto's.

2 mei 2002
Igor heeft foto's gemaakt van de vloeren op alle verdiepingen. Verder heeft hij gezien dat in het huis op de hoek stelpalen staan voor het zetten van binnenmuren.

3 mei 2002
Bij ons (en nog een paar huizen) staan nu ook stelpalen op de begane grond en eerste verdieping. De Gibo-blokken zijn alvast binnen klaargezet. Dat ziet er dus goed uit! Nog enkele foto's toegevoegd.

11 mei 2002
Op de weg terug van een weekje vakantie zijn we meteen even gaan gluren bij ons huis. De binnenmuren staan! Morgen misschien ook foto's.

12 mei 2002
Foto's gemaakt van de binnenmuren :-)

16 mei 2002
's Avonds nog even een kijkje genomen op de bouw. De schuurtjes zijn geplaatst, alleen niet bij de buren op de hoek. De wanden van hun schuur staan tegen onze schuifpui aan. Na het rondneuzen kwamen we de buren van de andere kant en hun buren tegen en hebben we nog een tijdje staan kletsen. "Wat wordt het mooi he!"

18 mei 2002
Amper bijgekomen van een kettingbotsing op de A8 gisteren (waarbij we zelf betrokken waren, maar gelukkig zonder persoonlijk letsel uit gekomen zijn) moesten we vanmorgen weer op de Luwte zijn vanwege een afspraak met de badkamerspecialist voor het inmeten. Gelukkig verliep dat geheel naar tevredenheid. In huis bleek dat er gisteren nog in de muren is gefreesd om de leidingen door te trekken.
Later op de dag hebben we ('with a little help from our friends') bij de tegelhandel een tegel kunnen ophalen om als 'kleurstaal' te gebruiken, dus daar kunnen we ook mee verder :-)

21 mei 2002
Igor kon een auto lenen, dus kunnen we weer 'gemakkelijk' naar Saendelft. 'n Kijkje genomen. Zo te zien wordt de boel klaargemaakt voor het glad maken van de wanden, want het isolatiemateriaal was overal netjes afgesneden.
We waren ook benieuwd of het wandje van de keuken, dat verkeerd is neergezet, al was hersteld, maar dat was helaas nog niet gebeurd.

22 mei 2002
Meteen maar weer naar de bouw gegaan. Het wandje staat nog steeds verkeerd, maar er was weer gewerkt want op de benedenverdieping waren al veel gaten dichtgesmeerd.
Ook alvast maar wat maten opgenomen. Buiten bleek de electriciteit naar de schuur te zijn aangelegd.
Wanneer zou de oplevering nou zijn? Gaat het nog juni worden?

23 mei 2002
Igor heeft met de bouwer gebeld over het muurtje dat moet worden veranderd. Hij heeft meteen ook maar eens naar een opleverdatum geïnformeerd en kreeg -onder voorbehoud uiteraard- te horen dat naar verwachting onze oplevering op 20 juni zal zijn. Dat betekent dat we volgende week formeel bericht zouden moeten krijgen en dat we het dan dus zeker weten. Spannend!

1 juni 2002
De afgelopen week zijn we een paar keer naar de bouw geweest (soms alleen Igor). Er verandert steeds wel iets. Het muurtje van de keuken is helaas nog steeds niet goed gezet, terwijl vrijdag wel de plafonds zijn gespoten in het hele huis. Het ziet er wel naar uit dat er nog een laag overheen zal komen.
Gisteren hebben we van de bouwer een nieuw overzicht gekregen met prognose-opleverdata. Ons huis staat nog steeds in week 25 gepland. Verder is er aanstaande donderdag (6 juni) een tweede kijkdag, zoals beloofd. Hopelijk staat het muurtje dan goed en krijgen we dan ook te horen wat onze definitieve opleverdatum is, want het wordt wel erg kort dag allemaal.
Ik heb nog een selectie foto's van de afgelopen week toegevoegd aan de laatste Saendelft gallery.

5 juni 2002
Even naar de bouw geweest, toch even gluren de dag voor de kijkdag ;-)
Helaas, alles op slot, dus we konden er niet in.. morgen meer.

6 juni 2002
Kijkdag (deel 2) op de bouw bij de Lisdoddes. Eerst thuis gekeken of we al een brief hadden over de oplevering, maar helaas. Jeroen van de kopersbegeleiding wist ons echter te vertellen dat onze brief onderweg is en dat de opleverdatum 27 juni is geworden. Sommige buren hadden inmiddels een brief gekregen. Het wordt dus toch nog een week later, dus we moeten snel de planning gaan aanpassen. We hebben in het huis nog wat foto's gemaakt, o.a. van de radiatoren en de hoek bij de trap. Het muurtje in de keuken stond er nog steeds scheef bij, maar dat zal nu snel verholpen worden.

7 juni 2002
Nog steeds geen brief.. (ja, ik ben ongeduldig!)

8 juni 2002
Vandaag zat de brief van de bouwer bij de post. Daarin staat inderdaad dat donderdag 27 juni de oplevering en sleuteloverhandiging zal plaatsvinden. 20 juni is de voorinspectie. Wel staat er in de brief dat tot twee weken voor de oplevering deze nog verplaatst kan worden. We zullen zien!
's Middags met Natasja naar het huis geweest. Er waren weer wat kleine dingetjes gedaan, leuk om te zien hoe er steeds weer aan details wordt gewerkt.

11 juni 2002
We konden vandaag het huis niet in, alles zat dicht. Dus naar binnen gegluurd. Door het raam: nog niets aan het muurtje veranderd. Door de brievenbus: hé, we hebben een wc! (zie foto'tje)

12 juni 2002
Vandaag konden we wel naar binnen, de deur zat niet op slot. Ook boven is de wc bijna klaar. Verder weinig bijzonderheden.

16 juni 2002
Geen bericht is goed bericht: we kunnen er nu van uit gaan dat de oplevering doorgaat op 27 juni. A.s. donderdag is de voorinspectie. We zijn vandaag nog even gaan kijken, maar we konden deze keer het huis niet in. Door het keukenraam zagen we dat het keukenmuurtje nog steeds niet is gewijzigd. Dat zal dus wel een punt worden aanstaande donderdag. De schuur bij de buren staat nu ook, dus de vorm van de tuin wordt steeds duidelijker. Nog even geduld en dan kunnen we gaan klussen!

24 juni 2002
Door het keukenraam naar binnen gegluurd. En jawel: Het Muurtje is weg, dus dat is hopelijk voor de oplevering goed gezet :-) Ook is het terras achter het huis aangelegd. Nog 2 dagen werken... en dan krijgen we de sleutel en kan het klussen beginnen!

30 juni 2002
Afgelopen donderdag was het dan zover, om half 11 werd ons huis opgeleverd met als afsluiting de overdracht van de sleutel. Rond half 1 waren we daarmee klaar en was ons huis eindelijk echt van ons. Vrijwel meteen daarna zijn we naar ons andere huis gereden om nog wat spullen voor het klussen over te brengen (we hadden 's ochtends al een eerste lading meegenomen). Dezelfde middag zijn we met wat voorbereidingen begonnen, o.a. gaatjes gevuld en deuren beneden weggehaald.
Vrijdag waren we om half 8 's ochtends alweer van de partij. Henny kwam om met Igor op zolder muurtjes te zetten. Natasja kwam in de middag. We hebben spullen gehaald, geprobeerd gaten te vullen en zelfs hele muren te stucen (wat geen groot succes was, helaas). Beneden werd ondertussen de vloer uitgehakt. We zijn doorgegaan tot een uur of half 9, waarna we naar Jan en Ria zijnActive Image gegaan en Chinees hebben gegeten.
Om 8 uur gingen we zaterdag met Hen en Natasja weer van start. Het werk op zolder werd voortgezet. Ook de mannen van het hakwerk kwamen om hun werk af te maken. Hen heeft ook nog de 'gestucte' muren van het kleine kamertje gladgeschuurd en Natasja en ik zijn bezig geweest met gaten vullen en muren voorstrijken. Toen dat eenmaal was gebeurd en we versterking kregen in de vorm van Bo en Eelco begon het leuk te worden. De laatsten bleken namelijk hun hand niet om te draaien voor een beetje stucwerk en het resultaat was nog goed ook! Zo konden Natasja en ik in de slaapkamer beginnen met schilderen en kregen we eindelijk wat kleur te zien. Wendy verzorgde de lunch en maakte het zo nog makkelijker voor ons om door te gaan. Toen het stucwerk erop zat heeft Eelco ook nog 'even' de kleine kamer geschilderd. Op zolder was het werk ook een heel eind gevorderd, compleet met uitstortgootsteen. Zo hadden we een mooi resultaat aan het einde van de dag.
Vandaag hebben we het rustiger aan gedaan. Om half 12 begonnen en samen met Henry vooral geschilderd. De kleine kamer hebben we 'klaar' verklaard, daar is de radiator en de deur in terug gezet. Een muur in de slaapkamer heeft een 2e laag gekregen en de hele werkkamer de eerste laag. Igor heeft ook nog wat gaten gevuld en zo konden we om half 6 met een tevreden gevoel weer afsluiten.