LuwteNet
LuwteNet
 
Home arrow vakanties arrow USA 2007 arrow Camperlife

User Menu

login

In San Francisco is het nu:

In Louisville is het nu:

Camperlife
Geschreven door Sandra   
Sunday 10 June 2007
IMG_6253.JPGDit is onze allereerste vakantie met een camper. We hebben ervoor gekozen, omdat het ons de meest comfortabele manier van reizen leek over grote afstanden, voor een langere tijd, met heel kleine kinderen. Op deze manier hebben ze een vrij constante leefomgeving om zich heen en hebben we altijd alles bij de hand. Dat waren de afwegingen van te voren. Maar, hoe bevalt het nu eigenlijk?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen beviel het ophalen van het ding ons niet zo goed. Cruise America in San Francisco kwam wat inefficient over. We hebben vrij lang gedaan over het aanmelden, het bekijken van de instructievideo en het controleren van en in ontvangst nemen van alle spullen. We moesten zelf de staat van de camper en de inventaris contoleren. Op zich een heel goed plan, maar de inventaris ontbrak vrijwel helemaal, dus een check vooraf door henzelf zou een en ander wel makkelijker maken. Echt ongeorganiseerd was het niet, maar er moet een manier zijn waarbij het allemaal wat vlotter gaat; er zat nu heel veel wachttijd tussen de verschillende onderdelen.

We waren in de veronderstelling dat we een 25 ft camper zouden krijgen, zoals gereserveerd. Toen we eenmaal onze camper hadden gekregen twijfelden we al wel wat over de lengte, en na vergelijking met andere campers en goed zoeken naar informatie op de buitenkant van de camper denken we nu zeker te weten dat het een 28 ft is. Een tikkeltje langer dus, toch handig om te weten! Ruimte genoeg in elk geval.

IMG_6351.JPGWe hebben een slaapruimte achter met een 'vast' bed, daar slapen Jesse en Emma. Emma slaapt in haar campingbedje dat op het bed staat, Jesse slaapt daarachter in zijn slaapzak. Boven de bestuurderscabine is nog een slaapruimte, daar slapen Igor en ik. Dat bevalt best goed, het is minder claustrofobisch dan ik dacht. In- en uitstappen kan via een trapje dat je overdag op kunt bergen, maar dat hebben we al heel snel in stilzwijgend overleg verbannen, omdat het ontzettend naar is voor je voeten. We klimmen nu via de leuningen van de bank, dat werkt ook. Ik heb mijn hoofd nog niet gestoten (tenminste, niet aan het dak), maar sla wel regelmatig met mijn knieen tegen het dak bij het in- en uitstappen. Ach ja.. 

Tusen deze twee 'uitersten' in is het leefgedeelte. Aan de voorkant de banken en de tafel. De tafel hebben we al heel snel in de laagste stand gezet. Deze stand is bedoeld voor het ombouwen van de banken naar een bed, maar is voor ons noodzakelijk omdat anders de autostoeltjes van de kinderen niet genoeg ruimte hebben. Vervolgens heb je in het midden de keuken, waar we een gootsteen, gasfornuis met afzuigkap, magnetron en koelkast/vriezer hebben. Alles wat je nodig hebt in een notedop, er is alleen weinig ruimte als je eten klaar wilt maken of de afwas weg wilt zetten. Bovendien is alles vrij laag, dat is nog wel eens slecht voor de rug. Een goede reden om af en toe uit eten te gaan Wink

IMG_6352.JPGVerder hebben we in de keuken, de slaapruimte en boven de banken een boel kastruimte. Ten slotte hebben we voor de slaapruimte van de kinderen een douche en daartegenover een wc. De douche hebben we nog niet gebruikt, voor het douchen maken we steeds gebruik van de faciliteiten op de campgrounds. De wc heeft al wel een aantal keer uitkomst geboden. 

Het was wel even wennen. Met name voor Igor natuurlijk, die het 28-voets (8.53 meter!) bakbeest moet besturen. De draaicirkel is groot en er zitten joekels van buitenspiegels op, waardoor het ook nog eens een heel breed gevaarte is. In het begin is het ook even zoeken: leuk al die kastjes, maar waar heb ik mijn spullen ook alweer gelaten? Verder heb je dan het aansluiten van de hookups: de aansluitingen voor electriciteit en water waar je op vrijwel alle RV parks gebruik van kunt maken. Bij een 'full hookup' heb je ook nog een aansluiting op het riool, waarbij je dus meteen je wc kunt laten leeglopen. Het meeste blijkt zich wel vanzelf te wijzen (dat je het een keer hebt kunnen zien op de instructievideo scheelt ook), we hebben alleen een raar gevalletje met het kraanwater: als we zijn aangesloten op het leidingwater van de campground krijgen we geen water, terwijl dat wel zou moeten. Dus vullen we gewoon op elke campground de tank maar helemaal bij en gebruiken we het getankte water. Verder viel het de eerste keren op dat een camper ontzettend veel lawaai maakt. De motor, maar ook enigzins loszittende raampjes en een hordeur kunnen veel herrie maken, vooral op sommige wegen. Dat is nu gelukkig wel wat minder. 

Waar moet je verder op letten? Nooit gaan rijden met openstaande kastdeurtjes. Heel voor de hand liggend, maar het kan je zomaar gebeuren. Ook moeten we officieel even alle raampjes controleren voor we wegrijden, want rijden met opengedraaid dakraam kan toch ook niet echt goed zijn. Verder blijkt het erg van belang te zijn dat de camper recht geparkeerd staat, het liefst waterpas. Een beetje schuin is niet zo erg, maar een van de eerste nachten stonden we toch wel behoorlijk scheef en dan voelt het net of je zeeziek bent! En als je dan toch schuin staat, laat het dan in elk geval zo zijn, dat het water nog uit de gootsteen wegloopt en het loszittende laatje dicht blijft.

Voor de kinderen is er weinig speelruimte in de camper, maar dat is alleen een probleem bij slecht weer. In een tent heb je bij slecht weer doorgaans ook weinig ruimte, en we hebben al gemerkt dat de ruimte in een motelkamer ook grotendeels in beslag wordt genomen door een bed. Verder heb je altijd al je spullen bij je. Je moet alleen niet vergeten dat je niet altijd overal je camper bij de hand hebt Wink

Het is wel jammer dat je met een camper (zeker boven de 24 ft) niet overal kunt komen. Sommige wegen en kampeerplaatsen zijn niet geschikt voor zo'n lomp voertuig en dat betekent dat je sommige van de mooiere (want meer afgelegen) plekjes moet laten schieten. Bovendien val je nogal op als je een ritje maakt. Het voordeel daarvan is dat we nooit lang naar ons voertuig hoeven te zoeken op een parkeerplaats. De kinderen herkennen hem ook en lijken zich inmiddels goed te hebben aangepast aan het nomadisch camperleven. Wat dat betreft is het een prima keuze geweest. 

Meer info en foto's? Klik op het plaatje: interior-28a.JPG

Commentaar
ToevoegenZoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!
 
< Vorige   Volgende >