LuwteNet
LuwteNet
 
Home arrow vakanties arrow USA 2007 arrow Zondag 10 juni: De Columbia River Gorge

User Menu

login

In San Francisco is het nu:

In Louisville is het nu:

Zondag 10 juni: De Columbia River Gorge
Geschreven door Igor   
Tuesday 12 June 2007
Vanmorgen scheen de zon weer, wat een verademing. We kunnen vandaag dus toch de Historic Columbia River Highway gaan rijden langs verschillende watervallen. Om half 8 stond de wekker en nadat we allemaal onder de douche waren geweest en hadden gegegeten reden we om kwart voor 10 richting de Highway.

De eerste stop was een uitzichtpunt, genaamd naar een groep dames die zich in hebben gezet om de gorge te behouden. Hier vandaan heb je een mooi uitzicht op de Gorge en ook het iets verder gelegen Vista House. IMG_6490.JPGDe eerste waterval Latourell Falls heb ik met Jesse bijna helemaal tot aan de voet "beklommen". Jesse vond het heerlijk om te klauteren. Hij wilde daarom eigenlijk nog wel langer blijven, maar we hadden nog wat meer watervallen te bekijken vandaag. In totaal hebben we 4 watervallen bekeken. Na de watervallen zijn we nog naar de Bonneville Dam and Locks gegaan. Dit is een grote elektriciteits centrale in de rivier. Om te zorgen dat de zalm en andere vissen die weer stroom opwaarts gaan om te paaien niet worden vermalen door de schoepen, hebben ze speciaal een 'trap' gemaakt. Je kon hier ook door een aantal ramen naar de vissen op de trap kijken. Een grappig gezicht deze vissen tegen de stroom in te zien zwemmen. Er zijn ook 2 enorme sluizen waar we voorlangs reden (over een brug uiteraard Wink).

Na dit alles hebben we nog in een of ander cafetaria gegeten. Het was een beetje een rare zaak, maar met een prachtig uitzicht over de rivier. Het eten was prima.

Deze keer een korter stukje. Bij het oorspronkelijke schrijven van het stuk had ik niet opgelet met het kopieren van de foto's en moest deze recoveren van de geheugenkaart, iets wat veer veel te veel tijd heeft gekost, maar de foto's zijn er weer Cool.

Commentaar
ToevoegenZoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!
 
< Vorige   Volgende >