LuwteNet
LuwteNet
 
Feb 16 2006
BeHaVe II
nooit te oud om te leren
Geschreven door Sandra   
Thursday 16 February 2006

 Na de eerste dag Basiscursus BHV heb ik de busjes Campingaz naar de schuur verhuisd en het kopen en plaatsen van rookmelders op de klussenlijst gezet.

Vandaag was het tweede deel van de cursus, de 'levensreddende handelingen'. Eerste hulp verlenen, stabiele zijligging, Heimlich-manoeuvre, snel- en drukverband aanleggen en niet te vergeten natuurlijk het reanimeren en beademen.
Annie was zoals ik me herinnerde, een gewillig slachtoffer. Ze stinkt tegenwoordig gelukkig niet meer zo sterk naar rubber als ik me herinner van mijn lagere schooltijd. Beademen was nog steeds een behoorlijke klus, maar het ging wel. Er was ook een kindversie en een baby-Anne, dus ik heb ook nog kunnen uitproberen hoe het beademen en reanimeren van een kind en baby verschilt van dat bij volwassenen. Laten we hopen dat ik het nooit zal hoeven toepassen..

Zelf diende ik ook nog als voorbeeld toen we de Heimlich-manoeuvre oefenden, aangezien die bij een zwangere vrouw niet toe te passen is en je dus een andere truukje moet proberen.

Het was weer erg leerzaam, maar erg veel informatie voor een dag. Ik hoop maar dat er genoeg van blijft hangen voor als het ooit nodig zou zijn!

Commentaar
ToevoegenZoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!
 
< Vorige   Volgende >