LuwteNet
LuwteNet
 
Vrijdag 15 juni: Olympic National Park, Part II
Geschreven door Igor   
Saturday 16 June 2007

Vanmorgen was het weer douche dag voor iedereen dus we wisten dat we niet heel vroeg op pad zouden gaan. Daar kwam nog bij dat we voor het douchen kwartjes nodig hebben, en die hebben we gisteren bij het kopen van een krant opgemaakt. Even wachten dus tot de receptie open gaat om te wisselen. Gelukkig voor ons ging dat een kwartier "te vroeg" open en konden we voor 9 uur onder de douche. Na het douchen nog eten gekocht voor vanavond en om 11 uur gingen we op pad.

IMG_6958.JPGDe eerste bestemming vandaag was Hoh Rainforest waar we 2 korte trails wilden lopen. De eerste is een halve mijl en de tweede bijna twee mijl. We besloten eerst de korte te doen en daarna wat te eten. Deze trail heet de "Hall of Mosses trail". Hier val per jaar zo'n 3.5 tot 4.25 meter regen dus daar wil wel wat mos groeien. Gelukkig voor ons was het droog en scheen het zonnetje. Het begin van de trail ging prima, maar Jesse had er na een tijdje al niet zo veel zin meer in: "Ik vind dit bos niet zo leuk" zei hij al snel. Ik moet hem wel een beetje gelijk geven, het was een minder mooie wandeling dan we gisteren hadden gemaakt. Misschien doelde Jesse alleen maar op het ontbreken van stroompjes waar je takjes in kan gooien, voor ons was de drukte en ook het bos minder indrukwekkend dan gisteren. Dat er een hoop mos, en ook nog een hoop soorten, groeit was duidelijk.

Na het wandelingetje zijn we gaan lunchen en daarna werd duidelijk dat het verstandiger was om de tweede wandeling maar te laten zitten. Emma werd erg moe en Jesse had duidelijk nog steeds geen zin. We zijn naar de campground gereden waar we om een uur of 3 aankwamen en meteen Emma in haar bed stopten. Jesse mocht in ons bed slapen, dit leek ons beter gezien de "keet taferelen" en die twee hadden echt slaap nodig. Emma probeerde nog door het gordijn de aandacht van Jesse te trekken, maar we konden hem aardig in bedwang houden. Emma sliep uiteindelijk heerlijk, Jesse vond al snel dat hij lang genoeg op bed had gelegen en mocht buiten gaan spelen.

In de tussentijd heb een aantal dagen foto's online gezet en bij de logjes die al klaar stonden gezet. Eigenlijk had ik ook nog wat foto's willen stitchen, maar daar ben ik niet meer aan toe gekomen. Om half 5 vertrokken we richting Rialto Beach waar we zijn gaan eten. Broccoli met aardappels en kipreepjes. Jammer genoeg niet aan het strand, dat was te veel gedoe met al die bomen waar je overheen moet klimmen, maar wel dichtbij aan een picknick tafel. Het strand is hier voornamelijk zand en we kwamen voor de tidal pools en die heb je niet in het zand, dus zijn we na het eten meteen naar Second Beach gereden waar je na 0.7 mijl bij het strand komt. Een klein stukje verder zijn rotsen waar we nog wat slakken, krabben, zeesterren en andere onbekendere beestjes hebben gezien. Helaas dat het zo laat pas eb wordt, anders waren we al eerder gegaan om het wat beter te bekijken. Nu werd het al laat en we moesten terug naar de camper. Jesse viel al snel in slaap, Emma bleef het half uurtje tot de campground wakker. Hoewel ze dood moe waren wilden ze nog niet meteen gaan slapen. Pas na ruim een half uur werd het stil, benieuwd hoe ze er morgen aan toe zijn na deze vermoeiende dag.

  STITCH_7018.JPG

Commentaar
ToevoegenZoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!
 
< Vorige   Volgende >