LuwteNet
LuwteNet
 
Woensdag 27 juni: Louisville Zoo
Geschreven door Sandra   
Saturday 30 June 2007
IMG_7620.JPGDeze ochtend was echt lekker rustig. We sliepen uit tot 8:30 en gingen daarna met Brenda aan het ontbijt. We werden ondervraagd over onze wensen: wie wil er cereal, wie wil er eggs (al dan niet scrambled) and bacon, wil je biscuits, wil je je brood misschien toasted? Even wennen hoor! Daarna zijn we gaan douchen; de kids waren ook weer aan de beurt, dus het duurde weer even, maar daarna konden we dan toch op stap. 

We reden achter Brenda's schoonvader aan naar de Louisville Zoo. Hij bracht Brenda weg en wachtte haar op, omdat zij eerder naar huis wilde om in huis wat dingen te kunnen doen. Zij heeft een abonnement en kon Jesse gratis meenemen. Bij de ingang merkte Brenda op dat het druk was, maar desondanks waren we in nog geen 5 minuten binnen. De dierentuin bleek een ruim, parkachtig terrein, anders dan wij gewend zijn van dierentuinen, omdat die vaak middenin een stad liggen. Er was nog niet zo lang geleden een olifantje geboren en dat zou om 12 uur weer zijn hok in gaan, dus zijn we daar met z'n allen als eerste naar toe gegaan. We konden hem inderdaad nog even zien rondslenteren, voordat hij, alsof hij op de catwalk liep, nog even met de volwassen olifanten langs het hek marcheerde, om vervolgens het hok in te verdwijnen.

IMG_7627.JPG

 

Na het bezoek aan de olifanten namen we afscheid van Brenda en zijn we nog even terug gegaan naar de winkel bij de ingang, om voor Emma een zonnehoedje te kopen. Hierna hebben we de neushoorns, giraffes, zebra's, leeuwen en nog wat beestjes gezien en toen was het alweer tijd om iets te gaan eten. Bovendien wilden we tijd overhouden voor een nieuwe attractie waar we hoge verwachtingen van hadden voor onze waterratjes: het splash park. Ze hadden de hele vakantie nog geen zwembad gezien en hier zouden ze lekker kunnen spelen met water. Het weer was er prima voor.

 

In het splash park was het druk met kinderen in zwemkleding en ouders die in de meeste gevallen van eenIMG_7648.JPG afstandje de boel in de gaten hielden. Ik had Jesse omgekleed bij de wc's en toen we eenmaal binnen waren bleek er voor heel kleine kinderen ook een leuk stukje 'splash' te zijn, dus heb ik Emma maar ter plekke omgekleed terwijl Jesse de boel verkende. Het bleek een groter succes voor Emma dan voor Jesse; Jesse was al wat moe en lijkt een structurele hekel te hebben aan water dat op zijn hoofd of in zijn gezicht komt. Hij had liever in een pierebadje rondgestapt en wat aangerommeld met ballen en bootjes. Hier kon je klimmen en met water spuiten of onder kleine fonteintjes doorlopen, niet echt iets voor Jesse, bij nader inzien. Emma had daarentegen de grootste pret met de straaltjes water die met enige regelmaat uit degrond spoten: ze hield haar gezicht erboven, stopte haar vinger erop (tja, zo werden mamma en nog een aantal 'toezichthouders' ook nog nat) en ging van straaltje naar straaltje. 

Jesse vermaakte zich gelukkig prima in de naastgelegen speeltuin, waar we ook nog even naartoe zijn gegaan. Ondertussen deed Emma even een dutje. Om een uur of 3 waren we weer bij Brenda thuis en hebben we Jesse in bed gelegd voor een laat middagdutje. Van dat dutje kwam niet veel, hij lag op bed te spelen, maar kreeg zo in elk geval wel meer rust dan hij anders gehad zou hebben. Wij keken ondertussen foto's met Brenda; foto's van ons op de laptop en foto's van haar familie in hun albums. Emma speelde lekker.

IMG_7663.JPGNa 'supper' ben ik nog zo'n drie kwartier met Jesse naar buiten geweest. Het was bewolkter (het regende bijna elke avond, vaak ook met onweer) en daardoor wat minder warm. Op de driewieler verkende hij de buurt; zo zagen we eekhoorns in de (eiken)boom aan het einde van de straat. In de tuin van Brenda en Steve hebben we nog even gebald, maar Emma had meer belangstelling voor de bal dan Jesse: die ging liever fietsen. Om kwart over 8 gingen we dan toch naar binnen, het dreigde toen ook te gaan regenen.

Het naar bed gaan ging deze avond prima: Emma ging weer als eerste, daarna Jesse, en deze keer zonder al te veel protest :-).  

Commentaar
ToevoegenZoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!
 
< Vorige   Volgende >