LuwteNet
LuwteNet
 
Home arrow weblog arrow Op de foto voor een helmpje
Dec 18 2008
Op de foto voor een helmpje
Geschreven door Sandra   
Thursday 18 December 2008

Gisteren zijn we met Luka naar het ziekenhuis geweest. Op afspraak deze keer, voor een foto van z'n hoofdje. Het was best wel weer een hele belevenis voor onze kleine man, maar het ging prima.

foto maken

 De foto hebben we nodig voor onze afspraak bij de kiderarts, begin januari.
Die gaat dan beoordelen of Luka in aanmerking komt voor redressiehelmtherapie .

Luka had al vrij snel na zijn geboorte een voorkeur om naar rechts te kijken. Tegenwoordig slapen baby's op hun rug, omdat dit het risico op wiegendood zou verkleinen. Als een kindje dan een voorkeurshouding heeft, staat er veel druk op een kant van het hoofdje, waardoor die kant platter wordt.

Dit is bij Luka ook het geval, ondanks dat we er op gelet hebben en redelijk snel een fysiotherapeute hebben ingeschakeld. Zij gaf aan dat Luka een gespannen  spier in z'n nek had, waardoor z'n hoofdje naar een kant werd getrokken. Met oefeningen hebben we z'n nekspieren los gemaakt en sterker gemaakt en de voorkeur voor rechts is zo goed als verdwenen, maar het hoofdje blijft een rare platte plek houden. Het zou een beetje sneu zijn om hem daar de rest van zijn leven mee te laten rondlopen en met een helmpje kan er nog veel worden goedgemaakt. Luka zou dan ongeveer een half jaar lang zo'n 23 uur per dag een helmpje moeten dragen. De kinderarts moet beoordelen of hij in aanmerking komt en dan wordt het helmpje aangemeten.

In deze aflevering van Het Stadsziekenhuis van RTL kun je zien hoe dat in z'n werk gaat. Het is ook toevallig hetzelfde ziekenhuis als waar wij naartoe gaan. 

Naschrift: het helmpje van Luka wordt anders dan in het filmpje; dat van hem gaat over zijn oren heen en wordt vastgemaakt met een bandje onder zijn kin. Verder hoefde hij geen gipsafgietsel te laten maken. Voor de rest komt het verhaal grotendeels overeen.  

Commentaar
ToevoegenZoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!
 
< Vorige   Volgende >