LuwteNet
LuwteNet
 
Jan 07 2009
Bezoek aan de kinderarts
Geschreven door Sandra   
Wednesday 07 January 2009

 

aanmeten redressiehelm

Gisteren zijn we met Luka naar het Flevoziekenhuis geweest. Daar hadden we een afspraak met de kinderarts voor een beoordeling voor een redressiehelm.  

Het verliep allemaal voorspoedig: de reis naar Almere, de procedures in het ziekenhuis en de afspraak zelf. Het was een gecombineerde afspraak, waarbij de kinderarts advies gaf en beoordeelde of Luka in aanmerking kwam voor een helmpje en een orthopedisch instrumentmaker van Livit uitleg gaf en de meting kon doen. De arts vroeg ons wat we al wisten over de therapie, vulde onze kennis een beetje aan en kwam na het bekijken van Luka's hoofd snel tot de conclusie dat hij inderdaad in aanmerking komt. Ze benadrukte dat de therapie geen garanties geeft voor een mooi symmetrisch rond hoofd, maar het zou een flinke verbetering moeten kunnen opleveren. Verder gaf ze aan dat het geen medisch noodzakelijke behandeling is en dat als kinderen er last van zouden hebben het dus niet geadviseerd zou worden.

Een korte uitleg over de werking van de redressiehelm: tot Luka een jaar is moet hij ongeveer 23 uur per dag een helm op, die bestaat uit een harde kunststof buitenschaal en zachte aanpasbare binnenlagen. De helm zit vooral tegen het hoofd bij de bolle delen en geeft ruimte waar het hoofdje vlak is. Tijdens het groeien zou deze ruimte door het hoofdje moeten worden opgevuld, zodat het weer een rondere vorm krijgt. 

Daarna werden we overgedragen aan de instrumentmaker, die verder uitleg en folders gaf en de metingen deed. Luka liet het zonder veel gedoe over zich heen komen, die was erg afgeleid door het speelgoed in de kamer. We mochten ook meteen een dessin voor het helmpje uitkiezen. Dat valt nog niet mee hoor! We hebben gekozen voor een patroon met vrachtauto's, helikopters en verkeersborden etc.. De 'roze' patroontjes vond ik eigenlijk veel leuker, maar zo'n helm zal straks genoeg vragen oproepen, laten we dan maar niet om misverstanden gaan vragen Wink

Deze week worden we gebeld voor een afspraak bij Livit in Amsterdam. Dan wordt de helm passend gemaakt en kunnen we hem meenemen. Vanaf dan zullen de controles ook in Amsterdam zijn. Misschien heeft Luka aan het einde van deze maand al een helmpje. Wordt vervolgd!

 

Lees hier meer over de geschiedenis van Luka's helm.  

Commentaar
ToevoegenZoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!
 
< Vorige